Lesmedium

Identifikacia pozemkov

autor: G.J.
planujeme zalozit spolocenstvo, parcely mame na LV v EKN, vie mi niekto povedat na co sluzi identifikacia pozemkov a ako sa to robi? znamena to ze parcely sa zobrazia v CKN stave teda po ROEPe? Robi to kataster? co ak parcela po identifikacii je vacsia ako podla pozemkov v EKN?
sekcia: Archívne fórum, 5.2 2015 21:12
autor: neznámy
Identifikácu pozemkov Vám vyhotoví katastrálny úrad-/ ROEP s tým nemá nič spoločné ak iba to, že Vaša výmera v E-KN sa mohla zmeniť/O pár metrov môže byť väčšia, alebo menšia Zákon pripúšťa iba isté malé %.odchýlky.
Parcela C-KN, bez založenia LV, nemusí byť celá Vaša.. .
6.2 2015 7:38
autor: neznámy
Ak chcete založiť spoločenstvo nájdite si niekoho, kto má s tým skúsenosti. Mal by ovládať príslušné predpisy. ROEP nemá nič spoločné so zápisom parcely v katastri je to len zjednotenie evidencie vlastníkov. Treba si najprv preštudovať príslušné zákony a potom sa poradiť s odborníkmi ( geodet, právnik, lesník). Rátajte s tým, že nikto nič nerobí zadarmo. V tomto fóre som už si prečítal veľa názorov a skúseností, ale len máloktoré boli skutočne také, ktoré ma v niečom poučili. Uvedomte si, že podmienky pre založenie spoločenstva nie sú všade rovnaké, každý urbár má svoje špecifiká. Dovolím si povedať, že na Slovensku je veľmi málo odborníkov na túto problematiku, nikto sa tomu nechce venovať, lebo je to veľa práce a výsledný efekt je niekedy minimálny. Pri zakladaní spoločenstva nestačí len vychádzať zo zákona o pozemkových spoločenstvách, preto sa nezaobídete bez odborného poradenstva aj v iných oblastiach.
V každom fungujúcom spoločenstve musí byť niekto, kto sa tomu seriózne venuje, obvykle väčšinu práce robí len pár ľudí vo výbore. Treba sa poradiť s niektorými členmi výboru v existujúcich spoločenstvách. Na Pozemkovom a lesnom odbore Okresného úradu majú ich zoznam.
6.2 2015 12:35
autor: neznámy
G.J.
Prajem Vám veľa trpezlivosti a odhodlania. Vlani som zakladal jedno spoločenstvo, a poviem Vám, bolo to na dlho, celý proces trval skoro rok. Je pravda, že každé spoločenstvo je veľmi špecifické a má iné podmienky aj úskalia. Preto nijaké všeobecné rady nepomôžu. V prípade záujmu by som Vás možno vedel posunúť ďalej, ale na to by sme sa museli skontaktovať. Ak budete mať záujem viem Vám dať email na mňa.
6.2 2015 14:31