Lesmedium

kupa podielov

autor: Igor
chcem si v urbari kupit podiely od sesternice, obaja sme clenovia urbaru, moze mi podla zakona predat bez toho aby to ponukla zhromazdeniu, ja ako clen mam predkupne pravo, cize zakon je dodrzany a v zmluve nemame zmienku o predaji, cize sa riadime zakonom?

podavali ste niekto navrh na vklad do katastra elektronicky? vraj je to lacnejsie, ale neviem aky je tam postup, viete mi poradit?

sekcia: Archívne fórum, 5.2 2015 16:21
autor: neznámy
1.Áno
2.Elektronicky je iba 33 Eur.Neviem, či to nemôže podávať iba notár, alebo advokát.Skúste si zadať na internete túto otázku.
10.2 2015 16:39
autor: neznámy
Pokiaľ viem, tak elektronicky sa podáva iba zámer, že bude podaný na návrh vkladu. A potom je podanie návrhu (ale už neelektronické) lacnejšie.
A tá pochybnosť či samotné podanie nemusí robiť iba notár alebo advokát má svoje opodstatnenie. Asi najlepšie je spýtať na konkrétnom katastrálnom úrade. Ja mám takú skúsenosť, že bez papiera od právnika sa nebavia.
13.2 2015 9:18
autor: neznámy
ja som si doteraz kupne zmluvy robil sam, podal navrh na vklad a kataster povolil vklad, ale na katastri ked som sa pytal mi odpovedali ze nie su poradenska firma, nech si riesim ako chcem,

chcel som len vediet ci ste mali niekto skusenosti s tym, viem ze treba podat aj v pisomnej forme, iba ma zaujima, ci do navrhu uviest ze som to podal aj elektronicky, alebo ako sa dokladuje ze som podal aj elektronicky a kde?
13.2 2015 10:21
autor: neznámy
Na stránke katastrálneho úradu vyplníte tlačivo , oznámenie o zamýšľanom vklade.
Návrh na vklad musíte podať na predpísanom tlačive, najneskoršie do 90 dní od podania od oznámenia v elektronickej podobe.Inak Kataster oznámenie vymaže.
14.2 2015 6:47
autor: neznámy
Elektronicky za 33 E podáva len notár a advokát. Pre vás je možnosť podať cez elektronicky formulár priamo na stránke kataster portálu Podanie oznámenia o zamýšľanom návrhu na vklad. Vtedy sa platí len 51,-E namiesto 66,- Podanie si treba následne vytlačiť, podpísať oboma účastníkmi a doniesť na kataster ako doklad. Vyžaduje sa však zároveň podanie v písomnej forme! Zamýšľaný vklad len znižuje cenu.

19.3 2015 2:58