Lesmedium

V roku 2014 som sa dva krát pokušal otvoriť tému prečo sa nespracúva kalamita, a nedostal som žiadnu uspokojujúcu odpoved od ko

autor: živnostník
Niečo také určite nemá obdoby v Slovenskom lesníctve,aby sa niekoho neschopnosťou vytvárali takéto obrovské,nevyčislitelné škody na spoločnom majetku,na zodpovedných miestach máme totálne neschopných ľudí,takéto barbarstvo si nedovolia v žiadnej krajine na tejto planéte,fuj hanba,som znechutený s toho,že žijem v takej neschopnej republike.
sekcia: Archívne fórum, 4.2 2015 10:01
autor: neznámy
ludom ktory nie su spokojny na slovensku, v europskej unii, a hovoria mi ze za komunizmu bolo lepsie, odpoviem vacsinou ze ma moznost z tejto republiky odist, su krajiny ktore nie su v europskej unii, ba dokonca su este krajiny kde komunizmus vladne, tak nech sa paci, mozete si vybrat, a nie sa len stazovat.

Nikto to nema lahke, a pokial dokazete len niekoho obvinovat namiesto toho aby ste im ukazali ako to ma byt, nelisite sa nicim od nich
4.2 2015 10:56
autor: neznámy
Na Slovensku sa predsa kalamita spracúva. Veď prevažná časť vyťaženého dreva je z kalamít. Naraz sa všetko ani vyrúbať a ani predať nedá.
4.2 2015 11:29
autor: neznámy
Živnostník postavil slušnú otázku , takže na ňu by mala byť slušná odpoveď . To čo si napísal ty neprihlásený svedčí o tvojom IQ. Snažíš sa byť vtipný úmyselným písaním pravopisných chýb a nezmysloch o komunizme. Áno treba sa zamyslieť nad naším lesníctvom a tebe neprihlásený nad samým sebou.
4.2 2015 11:38
autor: neznámy
Tak toto je šialená téma, a kvitujem odpoveď z 10:52. Človek, ktorý môže napísať v úvodnom článku, nepozná iné svety, iné EU lesnícke svety. Škoda , ktorá takto vznikne na súkromnom majetku, je škodou jeho vlastníka. Škoda, ktorá vznikne na spoločnom majetku, je škodou spoločnosti, súkromnej, obecnej alebo štátnej. A do škody súkromníka nikoho nie je nič, čo do škody spoločnej, tak sa tam treba angažovať.
4.2 2015 17:33
autor: neznámy
nie tak celkom, že do škody ktorá vznikne na súkromnom majetku nikoho nič nie je. Uvedomiť si treba, že les je jednou zo štyroch zložiek životného prostredia. Bez vody niet života, bez lesa niet vody !!! Takže aj preto spoločnosť vytvorila určitú formu kontroly hospodárenia v lese a na oplátku napr. financuje tvorbu PSL, teda lesných hospodárskych plánov, len tak na okraj aby sa v lese hospodárilo prírode blízkym spôsobom. Nie je to nič nové, čo hlásajú ochranári, už dávno lesníci a nie hocijakí, ale vo svete uznávaní akademici ( prof. Zlatník, akademici Šály a Priesol, prof. Stolina, prof. Korpeľ, prof. Svoboda a tak isto pred nimi ďalší ...) odporučali, a to sa aj realizovalo prostredníctvom rámcových smerníc hospodárenia prírode blízke hospodárenie v lesoch. Spolupráca bola aj s univerzitou v Bratislave, napr. prof. Šomšák urobil kus práce keď na základe rozborov míľ po pálení uhlia zisťoval drevinové zloženie porastov s pred niekoľko stáročiami a výsledky spolu s prieskumom prírodných pomerov sa využívali na predpis zalesnenia pre dané lokality a pod... Prepáčte to bolo len krátko pre vysvetlenie polohy nášho lesníctva vo svete, chybou je že verejnosť málo vie o všetkých výsledkoch slovenského lesníctva z dôvodu slabej informovaností nielen samotnou lesníckou verejnosťou, ale i samotnou školou vo Zvolene, výskumom a lesoprojektom - teraz NLC-čkom. Všade inde taktiež spoločnosť kontroluje hospodárenie aj na súkromných lesných majtkoch, akou formou, to je už iná vec. Podobne je to s kontrolou stavu kalamity, preštudujte lesný zákon § 28 a uvidíte ako to funguje. Možno niekde v okrese nie celkom, pretože štátna správa lesného hospodárstva a poľovníctva ešte tak slabá ( mŕtva ) nikdy v histórii nebola. Na ukážku za socializmu štátny dozor lesník očakával, ak mal dobré výsledky prinieslo mu to okolo 10.000 - 15.000, - Sk, niekde aj viac. Teda dozor motivoval lesníka k dobrým výsledkom, ale aj taký dozor mal rešpekt u lesníckej verejnosti. Viem o čom píšem !!! Zažil som to, a zažil so aj porevolučné roky a môžem na rozdiel od iných objektívne hodnotiť, čo sme mali a čo sme doslova dorýpali. Lesníctvu zdar!
4.2 2015 18:56
autor: neznámy
Na Slovensku sa predsa kalamita spracúva,toto môže napísať len jeden s tích neschopných darmožráčov,nesed na riti a chod sa pozrieť koľko sa jej spracovalo, možno tak 20% maximálne,bukovej ani toľko,to znamená,že za päť rokov sa to možno podarí spracovať,a kde je kvalita dreva ty mudrc,a veľmi ľahko by sa to všetko dalo vyriešiť,stačilo by zadávať práce priamym zadaním,nie cez úžerníka, lebo ani nie za polovicu to robiť nebude nikto,a dalšia vec je odbyt,ked ho neviete predať,predajte drevo na koreni,treba náisť riešenie,urobiť kompromis,urobiť rozumnú cenu,a predať to,a tu by som chcel podotknúť,že nie nejakým západným investorom,ale dať to biednej slovači,nech je kapitál v štáte,ale to je pre naších pánikov asi nepredstavytelné,radšej to nechajú tam zhniť,a štátny majetok je majetkom nás všetkých,ale rozhoduje o ňom pár neschopných inžinierikov,a to čo tam píše sumár,o nejakých iných západných svetoch,to sú všetko len drísty,v západných krajinách sa kalamita spracuje za pár mesiacov,ked jej bude aj desať krát viac ako máme tu,ale tam je za robotu zaplatené,a preto sa všade robí,a na slovensku mame akurát tak plné kancelárie darmožráčov,a tí kalamitu nespracujú,tí rozmýšľajú ako všetko drevo navoziť do ružomberka za cenu vlákniny,a tam s neho urobiť výber,a dobre si napchať vrecká,čo vrecká,vrecia,ved ono sa uvidí,koľko sa spracuje tento rok,a další rok,a za koľko rokov sa to podarí spracovať,sám som na to zvedaví,určite sa ozvem.Kalamite zdar!
5.2 2015 13:39
autor: neznámy
prepáčte,zabudol som sa predstaviť,to je môj príspevok.
5.2 2015 13:41
autor: neznámy
presne tak ten odbornyk je jeden z nich v rakusku kalamitu zpracuju za 4-5 mesiacov a v inich terenoch ale nie cez uzernikov minister len trepal ze to pojde priamim zadanim roboti jesto ale len cez uzernikov a za take smiesne ceni kazdi uzernik chce 3-4e zkubika takto nemoze fungovat preto lezia cele porasty hlavne v st.lesov.hamba celej socialnej vlade
5.2 2015 14:41
autor: neznámy
Nechápem predchádzajúceho rečníka . Vie si otvoriť stránku na internete , tak nemôže byť debil. Jeho pravopis však hovorí o tom , že je debil. Tak čo si mám o tom myslieť? Hovorí o lesníckych veciach , takže niečo počul . Odborným veciam nerozumie , ale tvári sa že je najväčší odborník v lesníctve. Je na škodu veci , že takých debilov plodí terajšia demokracia.
5.2 2015 19:34
autor: neznámy
Tu pravopis nikoho nezaujíma,iba teba,ty demokrat,chlapík píše pravdu,to je podstatné.
5.2 2015 20:19
autor: neznámy
V štatnych lesoch pracuju vzdelaní odborníci a dôrazom na pravopis.Nevlastnia les,za nič neručia,plat im ide, tak načo sa ponahľať.
5.2 2015 23:15
autor: neznámy
Ano,je to tak,ale pri kalamite sa ponáhľať musia,ved tú krásnu bukovú guľatinu už môžu predávať akurát tak firmám čo pestujú hlivu ustricovitú,to pozná aj debil,na to netreba vzdelaný odborník,a tu vznikajú nevyčislitelné škody,na to tu poukazujem,tu vzniká obrovský tunel,a netrápi to nikoho,to je niečo neskutočné, zlý sen.
6.2 2015 8:06
autor: neznámy
myslim si že o pravopis tu nejde, je zopár vyvolených , ked Ružomberok chcel nižšiu cenu mal ju, obmedzil dodavky obmedzila sa aj tažba, o priamych zadaniach škoda hovorit: len vyvoleny, vie sa o tom len sa nič s tym nerobi , bohvieprečo. Na margo toho pana, nik nekrityzuje vychovne tažby, aj ked určite by ich bolo lepšie kontrolovat. Zdar
10.2 2015 19:18
autor: neznámy
máme neschopný manažment,od ministerstva až po LS, vo všetkých okolitých krajinách si vedia poradiť s kalamitou,za krátku dobu,ked je toho aj sto krát viac,ale Slovensko to nevie,alebo nechce,ked na tom nemajú zbohatnúť jedinci,tak nech to radšej zhnije v lese,tak je to tu zauživané,a pokiaľ tu nezačnú vládnuť ľudia so zdravím sedliackym rozumom,tak to lepšie nebude,len horšie, je to totálna neschopnosť,alebo zámer,obidva prípady sú pre tento štát veľmi zlé !!!
11.2 2015 8:13
autor: neznámy
Kalamita bude spracovana ked sa dohodne bakšiš ..
14.2 2015 1:02
autor: neznámy
Jediným riešením pre rýchle spracovanie kalamity je pozatváranie všetkých tzv. ochrancov prírody. Títo pchajú nos do všetkej lesníckej činnosti a nás lesníkov vytáčajú do nepríčetnosti. Takže sa nečudujme , že takto to u nás vyzerá s kalamitou a jej spracovaním.
14.2 2015 19:52
autor: neznámy
Kalamita by sa spracovala ale oni cakaju kto ju urobi najlacnejsie a este najradsej zadarno.Ked chcu robit tak nech radsej zaplatia poriadne,ved kubik dreva na predaj je dost dobra cena a oni tu placu ze nemozu vist s cenami,nech si radsej utiahnu opasky a nech pridaju chlapom za tazbu dreva taku cenu ako sa patri,stare porekadlo aka placa taka praca.
14.2 2015 21:29
autor: neznámy
Ja osobne nemám problém s pravopisom, t.j. s reakciou na jeho nedokonalosť. Sú dve možnosti, buď platí nedokonalosť autora alebo je to urobené "zámerne", aby odkaz bol viacej zapamätateľný. Ak začnete robiť pravopisné chyby v internet komunikácií, znamená to , že nad message-odkazom rozmýšľate viacej ako inokedy a toto majú zvládnute psychologovia...
Tým , že takto reagujete, vlastne odkrývate svoju mentálnu nedokonalosť, lebo neriešite OBSAH správy, ale iba riešite FORMU, tzv.pozlátko. Je dosť možné, že mnohí účastníci web komunikácie použivajú túto techniku...
A vzniká tzv. hmla nad obsahom správy.
19.2 2015 17:04
autor: neznámy
nehraj sa na mudreho
20.2 2015 21:34