Lesmedium

UŽERA FUNGUJE NA 100% AJ V KALAMITE.

autor: Jaroslav
Strašne by ma zaujímalo,či sa dá niečo s tým urobiť,toto čo dokážu urobiť štatne lesy,so živnostníkmi,to už prekračuje všetky morálne hranice,ved cena za spracovanie kalamitného dreva,sa určuje priamim zadanim,cena sa má vyratať podľa náročnosti,a technologii akou sa bude drevo spracúvať+automaticky je tam kalamitný príplatok,a nie urobiť pri stole verejné obstarávanie kde vyhrá,ten čo dá najnižšiu,nezmyselnú cenu,jemu stačí,že to vyhrá,a ešte chce s toho užeru,a nemá,žiadne prostriedky,ved toto je všetko protizákonné,a tento hyenizmus dovolia na nás páchať naší zákonodárcovia,a generáli z podniku,a všetkým štátnym zamestnancom to vyhovuje,že ten čo drie má holú riť,a oni majú 13,14,možno aj 30 plat.a ešte na nás posielajú kontroly,že či sme ustrojení podľa bezpečnostných pravidiel,a no to nám treba min.3000euro,a potom to nevládzeš nosiť,mali by kontrolovať čas,ktorý musíme odpracovať,aby sme prežili,či náhodou tam sa neporušujú zákony,kontrolujú alkohol,ale ten človek,čo denne drie 8 až 10 hod. v lese,vyzerá ako pod vplyvom alkoholu,aj ked ho nepožil,a s toho sú smrtelné úrazy,nie stoho že nemáte obuté topánky za 700 ero. Veľmi by som bol zvedaví,že či niekto bude niekedy za toto zodpovedný.
sekcia: Archívne fórum, 31.5 2014 9:11
autor: neznámy
Jaroslav, máš pravdu. Ani vo verejnom obstarávaní by nemali dostať šancu tí, čo idú pod cenu. Dumpingové ceny sú obecne nedovolené a či zakázané.
Nepoznám presne ako to pri verejnom obstarávaní chodí, skôr by som ho poslal do horúcich pekiel, keď niektorý z uchádzačov len z protivne podá protest proti výsledkom konania a verejné obstarávanie sa predlžuje.
Ale ako dosiahnuť v tejto oblasti spravodlivosť?. Mohol by byť zadávateľ ten najspravodlivejší a vybrať toho najlepšieho (teda bez verejného obstarávania), aj tak by bol podozrivý z nekalého počínania.
Ale ako hovorím, zadávateľ by mal byť schopný posúdiť reálnosť ponuky.
Lebo nestačí len taký postup, toho najlacnejšieho neberieme, lebo asi špekuluje. Lebo aj tá ďalšia ponuka môže byť ešte stále pod cenou.

31.5 2014 10:38
autor: neznámy
Nevyhlásil náhodou minister Jahnátek, že vzhľadom na vážnu situácia budú priame zadania?
31.5 2014 17:26
autor: neznámy
uzera bude fungovat pokial budu lacny blbeckovia pre uzernikoch robit to je vsetko na ludoch ci budu robit
31.5 2014 21:12
autor: neznámy
je mi s toho zle. Verejne obs. Tu podla mna nemaju co hladat. Lesy maju vyratat cenu a rozdelit useky na partie. A nie sutazit o svoj v tomto pripade BEZCENNY a praci nebezpecny zivot.
31.5 2014 21:40
autor: neznámy
Treba na to len televiziu nech tam teraz jahnatek hapka o priamom zadani bez verejneho obstaravania a ako nato pozeram tak to vobec nieja tak ako tobo v 2004 chlapi sa hrnuli do roboty hned a teraz vsetci normalni furmani cakame kde a co dostat za dobru cenu a aby nas nikto z tych hlavatych chlebodarcov neojebal to ze im musi nieco zostat s kubika je uz samozrejmost ale keby ti povedali aspon pravdivu cenu aka v tom poraste je nie nepovie on si stej ceny stiahne 2-3 eura potom povie cenu a este chce percenta srat nato nech to drevo radsej hnije v hore ako tam ist riskovat za pan boh zaplat a nezarobit ani na odvody nieto este na tie ich bezpacnostne predpisy musis mat to to to zorbku nikde
2.6 2014 11:08
autor: neznámy
Verejne obstaravania zadava pre ŠL ministerstvo podohospodarstva.tam si treba ztazovat a teda u Smeru
20.6 2014 16:44
autor: neznámy
Tak už Lesy SR, š.p. nie sú svojprávny štátny podnik (právna forma), ktorý koná vo svojom mene a na vlastnú zodpovednosť? Raz nemenovaný generálny riaditeľ lesníckej sekcie písomne tvrdil, že ministerstvo nemôže zasahovať do vnútorných záležitostí samostatného štátneho podniku Lesy SR. Aj keď išlo o verejnoprospešnú záležitosť, ktorú určilo Lesom SR, š.p. ministerstvo a Lesy SR š.p. (štatutári) ju odmietli plniť. Časy sa menia.
20.6 2014 16:56
autor: neznámy
Zriadovatelom SL je ministerstvo podohospodarstva..v zastúpení vladnucou politickou stranou..To preto ide všetko tak ,,perfektne'' už roky
21.6 2014 16:16
autor: neznámy
este prežiť dva roky,a bude pokoj od tích nenažratých smerákov,určite sa nedostanu k moci,ľudia sa už nedajú ojebávať do nekonečna,ved toto už nevydrží ani slovák.človek ktorý sa chce živiť poctivou robotou,nemá šancu,s každej strany naňho číhajú úžerníci,a inú možnosť v tomto právnom a sociálnom štáte nemá, veľa ľudí je v koncoch,a potom nastúpi bezradnosť,zúfalosť a jemne povedané nepokoje.
21.6 2014 19:27
autor: neznámy
Žiaľ, svätá pravda a presne i to je a bude.
21.6 2014 21:00
autor: neznámy
asi to aj išlo priamym zadanim akurát sa to rozdelilo zas medzi užernikov, ono sa o tom vie, od horara až po riaditela na zavode, nevynimajúc politikov len oni s tym nič nerobia asi maju dôvod. novodobe podnikanie je zanič a hlavne vela
8.7 2014 13:37