Lesmedium

LGIS

autor: neznámy
Dobrý deň, vie niekto poradiť ako sa dá registrovať a pracovať v LGIS? (OLH). Už dve hodiny sa tam preklikávam a neviem nájsť registračný formulár ani nič podobné. Ďakujem
sekcia: Archívne fórum, 13.4 2014 21:49
autor: neznámy
musíš poslať žiadosť na NLC a oni ti vytvoria prístupový účet. samozrejme musíš byť OLH pre neaký subjekt.
13.4 2014 22:49
autor: neznámy
V zmysle vyhlášky Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR č. 297/2011 Z. z. o lesnej hospodárskej evidencii, ktorá nadobudla účinnosť od 1. januára 2012, môže odborný lesný hospodár zabezpečiť vedenie evidenčných výkazov prostredníctvom webovej aplikácie LGIS. V prípade záujmu, o prístup (bezplatný) do tejto evidencie požiadajte na e-mailovej adrese polacik@nlcsk.org, kde uveďte okrem mena aj číslo osvedčenia, adresu a kontakt. Všetky identifikačné kódy potrebné na vyplnenie hlavičky tlačiva ročnej evidencie nájdete na stránke http://lvu.nlcsk.org/uvod/registre.aspx.
14.4 2014 9:14
autor: neznámy
Ak to chceš len na bežné prezeranie, netreba byť ani registrovaný.
14.4 2014 10:17
autor: šimon
len škoda, že na bežné prezeranie už sa nedá zapnúť vrstva C-KN ani E-KN... nechápem tento krok NLC, nech stiahnu rovno celý LGIS na svoj intranet a budú mať pokoj
14.4 2014 15:17
autor: neznámy
Šimon súhlasím, že je škoda, že v LGISe nevidno všetko. Ja osobne som len neregistrovaný užívateľ a aj to som sa doň naposledy díval asi pred štvrť rokom. Vďaka diskusii s Alavesom. Prišiel som k záveru, že sa dá pozerať aj na parcely C registra a ak sa nemýlim aj E registra. Ale vychádza mi to tak, že to nie je všeobecne platné. Vychádza mi to tak, že v LGISe je len to, čo sprístupnil kataster.
Ale ako hovorím, nie som registrovaný a registrovaní možno majú možnosť vidieť viac.
14.4 2014 17:13
autor: neznámy
Pozrel som sa do LGISu a veru, na prezeranie vrstiev musí byť človek zaregistrovaný. Svoju prvú reakciu preto musím zobrať späť.
14.4 2014 17:27
autor: alaveso
Vlado správna odpoved je prva a aj druha. Do minulého týždňa sa dali prehliadať vrstvy C a E aj pre neregistrovaných, resp. neprihlasených a momentálne je to už pre neprihlásených blokované. Neviem prečo sa to tak stalo, ale asi na NLC majú svoj dôvod.
15.4 2014 22:27
autor: šimon
nech mali akykolvek dovod, povazujem to za velmi zle rozhodnutie
15.4 2014 22:46
autor: neznámy
chôlapci. zase sa diskutuje zbytočne, ja som zistil presne ako sa to stalo. Ešte pred nedávnom, možno v januári isšli vrstvy C-KN a E-KN, naraz teraz som zistil, že idú len po prihlásení. Podobne som kritizoval a písal aj ministrovi keď vypli porastovú mapu. Náprava nastala, teraz zas dakto múdry robí skopičiny. Už ma to prestáva byviť. Hlavne že projekt bol ocenený v kalifórnii, že som naučil s ním pracovať aj fyrmy u nás vykovajúce lesné práce, hlavne že som zaplatil za školenie OLH, funkciu síce vykonáva kolega, ale všetok lesný personál sa podieľa na činnosti subjektu, napr. treba Ti žiadosti o dotácie a pod. kné veci kde potrebujeme C-KN, E-KN vrstvy a nejde to!!! Boha jeho!!! Ale cyklistom sprístupníme všetky porastové mapy, lesné cesty aj chodníky. Prepáčte za rozčúlenie, ale takto sa v lesoch Slovenska nikde nedopracujeme. NLC berie od štátu nemalé peniaze, tak už konečne nebrte nám to čo nám slúži. Prosím zamestnancov Ministerstva - pozrite sa na to, pýtaje sa nás, ktorých politici zlikvidovali a snažte sa pre les niečo urobiť, inak ako som už prehlásil - také ministerstvo ako po roku cca 2004 a najmä po 2010 nám netreba.
Netreba nám ani NLC ak nebude slúžiť nám!!!
16.4 2014 10:02
autor: neznámy
ospravedlňujem sa za chyby, ale nemám čas sa už s tým baviť, totiž finišujeme so zalesňovaním

Prepáčte!! Dúfam ža všetci mi porozumiete. Alebo vycestujem do Bratislavy a niekomu už ..............!
16.4 2014 10:05
autor: neznámy
Pozdravujem lesánek,netreba sa rozculvat,L-GIS je super program,ktory pomaha mnohym lesnikom ci inym osobam pracujucim v lesníctve. Ak je pravda co pisete, ze sa vsetci podielaju na cinnosti firmy a to hlavne co sa tyka takych vyznamnych projektov ako su dotacie a ak k tomu potrebujete vrsty KN-C a KN-E a pod. tak urcite vam OLH da pristupove heslo na L-gis (ak nevedie evidenciu v tomto programe tak mu tam nemate co pokazit...), a nasledne budete mat pristup ku takmer vsetkym funkciam tohto programu. Ministerstvo a NLC su si urcite vedomi toho co vsetko sa da pouzivat v danom programe a ako to mnohym pomaha pri kazdodennej cinnosti a nemyslim si, ze nam hadzu polena pod nohy ani nam nechcu nijako komplikovat pracu s GIS (svedci o tom aj bezplatne pristupove heslos ktorym nerobia ziadne problemy a v pripade poziadania Vam ho v priebehu par hodin poslu e-mailom ak o to poziadate na NLC). Pekny den :)
22.4 2014 7:24
autor: neznámy
Dobrý deň, dovolím si vstúpiť do debaty o lgis-e, s ktorým som si zvykla pracovať pri mojej praxi v ochrane prírody a krajiny. Zisťovala som, prečo sa obmedzili funkcie tohto užitočného portálu... A teda - údaje katastra nehnuteľností museli pre neprihlásených na pokyn ÚGKK zrušiť, lebo sa tým porušovali zmluvné podmienky (údaje boli poskytované len na vnútorné použitie NLC). Momentálne sa lgis má preprogramovať kvôli zapracovaniu podmienok, za ktorých sa môžu údaje katastra zverejniť aj pre verejnosť. Dočkáme sa vraj koncom mája 2014.
15.5 2014 10:57
autor: neznámy
LGIS opäť funkčný aj so stavom E a C :-)
30.5 2014 16:50
autor: neznámy
prosím vás, neviete niekto ako sa v lgis-e dajú zobraziť GPS súradnice?
19.12 2014 19:22
autor: neznámy
Chlapci a ide vam v tom tlačiť?...mne piše že tlač prebieha a a nič, chcem len porastove mapy
18.12 2015 13:58