Lesmedium

Poľovné združenie a nájomná zmluva

autor: Miriam
Viete mi niekto odborne vysvetliť ako to v praxi "funguje"

Legislatívny postup .

Zaujíma ma aj poľ. pôda, ktorú mám v prenájme v poľnohos.. družstve.

V zmluve je bod, že PD môže moje pozemky prenajímať Poľ. združeniu.

sekcia: Archívne fórum, 10.4 2014 7:08
autor: neznámy
Funguje to tak, že nie jednotliví vlastníci, ale PD je v nájomnom vzťahu.
Ak by poľovníci platili aj zlatom, stále by ste z družstva dostávali len výšku nájomného uvedenú v zmluve.
Ale to som asi nemusel písať. Ak je výmera tvojich pozemkov väčšia, tak by som práve z tohto dôvodu nepodpísal z družstvom takú nájomnú zmluvu ako spomínaš, ale zmluvu o poľovnom práve by som podpisoval priamo s poľovníckym združením.
10.4 2014 8:48
autor: neznámy
Ono to nie je také jednoznačné, záleží, na akú dobu máš uzavretú zmluvu s PD,či v nájomnej zmluve na prenájom PP si PD zároveň aj splnomocnila PD na zastupovanie na valnom zhromaždení vlastníkov poľovných pozemkov atď.
10.4 2014 10:44
autor: neznámy
Autor Vlado: Hurá, objavila som Ameriku. To znamená, že som mohla pôdu prenajať priamo poľovníkom? Nevedela som o tom.
Je toho dosť a malo by to efekt, vyňať z PD a požiadať o dotácie.
Tá suma by bola celkom zaujímavá.
Kto ale bude na tej pôde pracovať?

Autor Karol:
Zmluva bola uzatvorená na dobu desať rokov. Nie je tam klauzula o zastupovaní na valnom zhromaždení, ale iba o súhlase dať pozemky do prenájmu poľovníkom.
Nikdy ma to nezaujímalo .
Teraz sa o náš poľovný revír zaujímajú tri spoločnosti. Jedna už zbiera dosť dávno podpisy. Za ha dáva 3 eurá./asi na rok/ pri dvanásich je to 36 eur. Nie je to smiešna suma? S ňou, alebo bez nej.
Ak nepodpíšem,budú aj tak poľovať. Nedáva štát dotácie aj takýmto združeniam?l
10.4 2014 13:19
autor: neznámy
Na platnosť zmluvy zákon o poľovníctve stanovuje 15 rokov . Pokiaľ si v nájomnej zmluve nepodpísala aj splnomocnenie na zavtupovanie na valnom zhromaždení vlastníkov poľ.pozemkov, PD nemôže uzatvoriť žiadnu zmluvu v tvojom mene. Ak vezmeš do úvahy, že výmera poľovného revíru je min. 2000 ha, cenu 3 eur za ha ročne možno považovať za slušnú. Okrem toho máš nárok aj na nájomné za užívanie tvojej pôdy na poľnohospodárske účely, teda od PD. Ak nepodpíšeš, budú pravdepodobne aj tak poľovať, pretože za poľovné pozemky sú považované všetky pozemky v extravilánoch, pokiaľ nie sú oplotené.
10.4 2014 15:23
autor: neznámy
Možeš prenajať poľovnikom aj Poľnoh.družstvu.
13.4 2014 0:35
autor: neznámy
ak prenajimate polovne pozemky, spravte mensi prieskum na lesnom odbore, nech vam nieco poradia, pretoze oni schvaluju polovne reviry....

co sa tyka prenajmov pozemkov na vykon prava polovnictva, o prenajme rozhoduje 2/3 vlastnikov pozemkov v danom polovnom revire

prenajat moze len vlastnik, resp. moze splnomocnit osobu aby ju zastupovala, prenajat druzstvu pozemky na polovne ucely, len ak by druzstvo bolo zaregistrovane ako polovnicka organizacia a ziadala by o schvalenie polovneho reviru, inak nechapem naco by mu toto pravo bolo. ak by vam sprostredkovalo, isto by si stiahlo sprostredkovatelsky poplatok, co by vas ukratilo.

moja rada je dodatkom zrusit ustanovenia zmluvy tykajuce sa prenajmu pozemkov na vykon prava polovnictva, vy osobne vyhladajte polovnicke organizacie ktore sa uchadzaju o schvalenie polovneho reviru, treba vyhodnotit ich ponuky a sance na schvalenie....darmo va jedna organizacia ponukne 3 x viac ako druha ked ma na schvalenie minimalne sance, a platit vam budu tak ci tak za schvaleny revir ak im ho neschvalia tak platit nebudu....

moja skusenost.....mne zdruzenie plati 10 € za ha, v ramci skody sposobenou zverou mi poskytne nejake odskodne bud v peniazoch alebo v divine, umozni mi z casu na cas si zapolovat (nie trofejovu zver), vacsiu cast pozemkov mam v inom revire, kde sa konci zmluva o rok, a som jednym z iniciatorov aby terajsia polovnicka organizacia uz nedostala k polovnym pozemkom.

v jednom reviry mam pozemky zazmluvnene na 15 rokov, v druhom na 10.
13.4 2014 15:05
autor: neznámy
Doporucujem nastudovat zakon 274 z roku 2009 o polovnictve v zneni neskorsich predpisov v ktorom su taxativne vymedzene podmienky uzivania polovneho reviru a nahrady za jeho uzivanie alebo cestou informacneho zakona poziadat o informaciu prislusny okresny urad pozemkovy a lesny odbor
19.4 2014 11:02