Logo
Vytlačiť túto stránku

Národné lesnícke centrum skúma postoj verejnosti k ekosystémovým službám lesa: Dotazník má prispieť k jeho zisteniu

Ing. Zuzana Sarvašová, PhD., z Národného lesníckeho centra – Lesníckeho výskumného ústavu Zvolen na portáli Polnoinfo.sk uvádza, že táto inštitúcia sa dlhodobo zaoberá platbami za ekosystémové služby lesa. Prieskumy podľa nej naznačujú, že verejnosť si uvedomuje význam ako produkčných, tak aj podporných a kultúrnych ekosystémových služieb lesa. Otázky platieb za zmenu hospodárenia v prospech podpory priorizovaných ekosystémových služieb sú však stále otvorené.

Doporučený Národné lesnícke centrum - Lesnícky výskumný ústav Zvolen Zdroj: NLC Národné lesnícke centrum - Lesnícky výskumný ústav Zvolen

„Čo vlastne spoločnosť od lesov a lesného hospodárstva na Slovensku očakáva? Ktoré ekosystémové služby majú význam? Ktoré viac a ktoré menej spoločnosť využíva a vyžaduje? Je potrebné, aby vlastníci alebo obhospodarovatelia lesov boli odmeňovaní za manažmentové opatrenia, ktorými zlepšujú žiadané služby?

Zaujíma nás Váš názor na túto tému. Odpoveďami na nasledujúci krátky dotazník prispejete k zisteniu postoja verejnosti k ekosystémovým službám lesa. O výsledku budeme informovať,“ píše v článku Z. Sarvašová.

Link na celý článok: Ekosystémové služby lesa – téma pre politiku aj verejnosť - Poľnoinfo.sk (polnoinfo.sk)

Naposledy zmenené: piatok, 26 apríl 2024 11:04
Prečítané: 266
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.