Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesník opísal hrozivé chvíle, prežité počas napadnutia medveďom: Prevalcoval ma, poskákal po mne, podupal po mne

Lesník Martin Jambrich pre TV JOJ opísal napadnutie medveďom medzi Matiašovcami a Hutami, ktoré sa odohralo vo štvrtok 4. apríla. Ako uviedol v reportáži zverejnenej na stránke Noviny.sk, s medveďmi sa stretol nejedenkrát, ale nebyť varovných výstrelov, zrejme by šelma v útoku pokračovala. Píše o tom portál SITA Náš Vidiek.

 

Doporučený Ilustračné foto: Ing. Ivan Švábik Ilustračné foto: Ing. Ivan Švábik

V danej lokalite išiel na kontrolu porastov. „Zapískal som a zatlieskal som niekoľkokrát, pretože som vedel, že v tej lokalite sa medvede prirodzene vyskytujú, nezaznamenal som žiadny pohyb,“ uviedol pre TV JOJ napadnutý lesník.

Prešiel pár metrov po chodníku, keď sa naňho vyrútil približne 100-kilogramový medveď a zvalil muža na zem. „Prevalcoval ma, poskákal po mne, podupal po mne. Zutekal dole, kde ho prechádzajúce autá znova vytlačili na mňa, kde pokračoval útok,“ pokračoval v opisovaní hrozivých chvíľ.

Vzal si zbraň, ktorú nosieva pre takéto prípady do lesa, aby odplašil medveďa. Jeden raz vystrelil do vzduchu a dva do neďalekého stromu. „Keby som nebol vystrelil, tak ten útok pokračuje a dopadlo by to asi ešte horšie,“ myslí si lesník.

S poraneným hrudníkom, chrbticou a zlomenými rebrami sa mu podarilo dostať k autu, odkiaľ si privolal pomoc. Po ošetrení v nemocnici ho pustili do domáceho liečenia.

Celý rozhovor s lesníkom nájdete na stránke Noviny.sk.

Link na celý článok na portáli SITA Náš Vidiek: Prevalcoval ma, podupal a poskákal po mne. Opísal lesník stret s medveďom, ktorému život zachránil inštinkt - SITA Náš Vidiek

Naposledy zmenené: nedeľa, 07 apríl 2024 17:04
Prečítané: 17418
(37 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.