Logo
Vytlačiť túto stránku

Takmer po mesiaci ďalší protest farmárov: Aby si štát splnil svoje povinnosti

V pondelok 18. marca bude protest poľnohospodárov pred budovou ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka v Bratislave. Takmer presne po mesiaci sa najmä menší poľnohospodári opäť vrátia na miesto, kde odovzdali na podateľňu agrorezortu svoje požiadavky. Oproti minulosti protestujúci sľubujú, že tentoraz zostanú pred budovou ministerstva počas celého pracovného času tamojších úradníkov. Informovali o tom dnes zástupcovia Združenia mladých farmárov na Slovensku – ASYF, napísal portál Polnoinfo.sk.

Doporučený Zdroj: FB stránka Združenie mladých farmárov na Slovensku Zdroj: FB stránka Združenie mladých farmárov na Slovensku

Organizátori zo šiestich menších samosprávnych organizácií napríklad požadujú okamžité vyplatenie priamych platieb, úľavy sociálnych odvodov pre všetkých farmárov alebo odbúranie neúnosnej administratívnej záťaže.

„Je dôležité, aby došlo k spravodlivosti aj vo veci urgentného vyplatenia priamych platieb, nakoľko, poľnohospodári si splnili svoje povinnosti a preto je spravodlivé, aby si svoje povinnosti splnil aj štát prostredníctvom Pôdohospodárskej platobnej agentúry,” hovorí Ján Jelen, predseda Združenia vlastníkov pôdy a agropodnikateľov Slovenska.

V pondelok budú spoločne protestovať Združenie mladých farmárov na Slovensku – ASYF, Združenie vlastníkov pôdy a agropodnikateľov Slovenska, Iniciatíva poľnohospodárov Slovenska, Spolok farmárov Slovenska, Združenie vlastníkov pôdy a rodinných fariem a Zväz ekologického poľnohospodárstva – Ekotrend, dodal portl Polnoinfo.sk.

Link na celý článok: Protestujúci sa vrátia pred ministerstvo pôdohospodárstva - Poľnoinfo.sk (polnoinfo.sk)

Naposledy zmenené: štvrtok, 14 marec 2024 05:48
Prečítané: 274
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.