Logo
Vytlačiť túto stránku

Najväčší veľtrh lesníctva v Rakúsku: Viac ako 100 vystavovateľov z Európy a Kanady, 20 000 návštevníkov

Posledný septembrový týždeň sa v rakúskom lyžiarskom stredisku Stuhleck uskutočnil už 14. ročník výstavy AUSTROFOMA. Ústrednými témami veľtrhu boli bezpečnosť a šetrné lesné hospodárstvo. S približne 20 000 návštevníkmi sa AUSTROFOMA zaraďuje k najväčším výstavám v lesníctve. Na výstave bolo prezentovaných viac ako 100 vystavovateľov najmä z Európy a Kanady. Slovensko reprezentovali výrobcovia lesnej techniky LKT a SITTRANS (EQUUS).

Doporučený Momentka z Austrofomy Foto: Bohuslav Rafanides Momentka z Austrofomy

Zaujímavosťou je, že technológie na ťažbu dreva boli prezentované v reálnom nasadení - lanovky, harvestory, štiepkovače, traktory, či kone predvádzali svoje výhody priamo pri ťažbe na lesných plochách Rakúskych spolkových lesov. Okrem dynamických ukážok práce v teréne bolo možné si prezrieť veľké množstvo vystavených strojov a iných technologických zariadení nielen na ťažbu dreva, ale aj na iné činnosti  súvisiace s lesníctvom. V praxi boli predvedené aj „nákladné drony“, určené práve na pomoc pri zalesňovaní v ťažko dostupnom teréne.

Priestor dostali aj spoločnosti vyrábajúce rôzne bezpečnostné prvky pre lesníkov, ktoré bolo možné si rovno aj zakúpiť. Príjemným spestrením okrem výrobcov strojov a nástrojov pre návštevníkov boli aj vystavovatelia v oblastiach odborného vzdelávania, digitalizácie a rôznych doplnkov pre lesníctvo.

Andrej Legiň

(Cesta redaktora bola sponzorovaná spoločnosťou HA-SOFT SK na pozvanie spoločnosti Latsbacher Austria)

 

Prečítané: 664
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.