Logo
Vytlačiť túto stránku

Vo Zvolene slávnostne otvorili Detskú lesnícku univerzitu

V pondelok 16. októbra 2017 sa 46 šiestakov zo základných škôl vo Zvolene, v Banskej Bystrici, Badíne, Sliači a vo Vígľaši stali sa študentmi už 8. ročníka Detskej lesníckej univerzity.

Doporučený Vo Zvolene slávnostne otvorili Detskú lesnícku univerzitu

 

Slávnostné otvorenie a hneď aj prvé prednášky a zážitky odštartovali ráno o 8.30 v Národnom lesníckom centre vo Zvolene. Ako nás informovala Ing Veronika Jaloviarová za organizátorov, počas 9. mesiacov štúdia čaká malých záujemcov o les a lesníctvo nielen univerzitné prostredie, kde si môžu vyskúšať vysokoškolské štúdium, ale aj netradičné miesta výučby ako virtuálna jaskyňa, lesný sklad, či obľúbené a osvedčené miesta živého učenia v lese a arboréte.

Čo je les, čo žije a rastie v lese, čo je biodiverzita, biomasa, čo musí vedieť lesník a čo lesu škodí? To všetko sa dozvedia malí študenti prostredníctvom zaujímavých prednášok odborníkov z univerzitného a výskumného prostredia a počas zážitkového vyučovania v podobe lesnej pedagogiky.

Detskú lesnícku univerzitu v školskom roku 2017/2018 organizuje Národné lesnícke centrum Ústav lesníckeho poradenstva a vzdelávania v spolupráci s Vojenskými lesmi a majetkami Slovenskej republiky, š.p., Lesmi Slovenskej republiky, š.p. a Lesníckou fakultou Technickej univerzity vo Zvolene - meste lesníctva. Jej úspešných absolventov čaká po všetkých prednáškach a aktivitách slávnostná promócia.

Mottom Detskej lesníckej univerzity je heslo, ktorého význam pochopia jej študenti prostredníctvom zážitkového učenia a vychádza z posolstva, ktoré nám zanechala jedna z najvýznamnejších osobností dejín slovenského lesníctva Jozef Dekret Matejovie. "Zachováme lesy pre budúce generácie, lebo osud lesov je v našich rukách".

 

 

Prečítané: 2980
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.