Logo
Vytlačiť túto stránku

O pestovaní rýchlorastúcich drevín sa bude hovoriť v Nitre

Medzinárodná vedecká konferencia poskytne 7. a 8. septembra v Nitre priestor na prezentáciu výsledkov výskumu v oblasti pestovania a využitia rýchlorastúcich drevín.

Doporučený O pestovaní rýchlorastúcich drevín sa bude hovoriť v Nitre

Katedra regionálnej bioenergetiky, Katedra udržateľného rozvoja, Katedra ekológie SPU pod záštitou doc. Ing. Oľgy Roháčikovej, PhD., dekanky Fakulty európskych štúdií a regionálneho rozvoja Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre organizujú 3. ročník medzinárodnej vedeckej konferencie Rýchlorastúce dreviny a byliny pestované na energetické účely. Uskutoční sa 7. a 8. septembra v Nitre a prinesie nové poznatky z oblasti ekofyziológie, ekológie, ekonomiky, bioenergetiky, environmentalistiky, legislatívy a technológií. 

Cieľom medzinárodnej vedeckej konferencie bude prezentovať výsledky výskumu v oblasti pestovania a využitia rýchlorastúcich drevín (RRD) a bylín, ako aj konverzie biomasy na energonosiče s vyššou energetickou hustotou. Ďalším cieľom bude poukázať na perspektívy lokálnej energetiky, energetické, ekonomické, legislatívne opatrenia, scenáre o vplyve pestovania na biodiverzitu, potenciálnej invazivite RRD, zmeny v krajine a životnom prostredí. Medzinárodná vedecká konferencia je určená pre vysokoškolských pedagógov, výskumných pracovníkov, odborníkov z praxe, študentov doktorandského štúdia, ako aj odbornú verejnosť.

Prečítané: 3603
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.