Lesmedium

predaj dreva

autor: marek
Pilcici sy nameraju kubiky pri tazbe 100m3. Ide sa predavat drevo cele dlzky.ked sa to predava a meria bude to iste ako si namerali pilcici pri tazbe.Dakujem
sekcia: Archívne fórum, 14.11 2015 21:23
autor: neznámy
Pilčikom never!
14.11 2015 21:38
autor: neznámy
Ak sa riadne meria drevo (pri ťažbe, neskôr na OM pri odvoze), tak nejaké rozdiely sú vždy, ale sú minimálne. Tak, ako sa dá povedať, že pilčíkom never, dá sa aj povedať, never lesníkom, never tomu, čo Ťa najal na prácu (čím Ťa viac odrbe, tým viac zarobí pre seba).
15.11 2015 8:16
autor: neznámy
kkk je korunovaný cocot, odjakživa sa pilčíkom verilo, odrbávali vždy obchodníci, a ďalšia vec, na manipulácii m3 narastajú, kto ti povie, že je to opačne, klame, rozmanipuluj na 4 metráky 2 m3 buka,alebo smreka a máš na tom 0,20 do plusu, je to 100% pravda, marek nedaj sa odrbať, naší obchodníci to majú väčšinou trošíčka upravené, sú to podvodníci, oveľa lepšie sa obchoduje s poliakmi, ja mám s nimi len dobré skúsenosti, čo namerajú pilčici to im vždy sedí na stotinu, skús a uvidíš, naší obchodníci urobia na koniec s teba podvodníka !!!
15.11 2015 10:56
autor: neznámy
Jednoznačne Poliak, alebo Maďar, Slovák a Rakušan ťa ošklbe, vždy je problém pri meraní a sú veľké rozdiely, a stále je na vine meranie ťažbárov, ani v jednom prípade ešte neboli na vinne oni, u nich má cm pol centimetra, a presviedčajú ťa, že ty si podvodník, zásadne s nimi neobchodovať !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15.11 2015 15:24
autor: neznámy
Ked merias poctivo a nechavas rovnaku nadmieru aj pri celych dlzkach aj pri manipulacii na vyrezy tak vzdy pri rozreze ti ostane nieco naviac merali sme to niekolko krat a vzdy ked bolo pomerane riadne a nie z dveri traktora tak sme boli v pluse s kubikami a hlavne riadny krokac alebo nenitovane pasmo a priemerka je najlepsia ta rakuska hruba aby nebola ohnuta a ked si normalny chlap tak kubiky musia pasovat kontrolovali nas aj zo zavodu a ked videli ze mame riadne meranie a vieme sa ku tomu postavit vzdy bolo co sa tyka kubikov vsetko v poriadku!!!
15.11 2015 18:10
autor: neznámy
drevo pomeria pilčík ... následne pri odvoze námatková kontrola nameraných hodnôt ... ak nesedí, tak pilčík u nás skončil! Dlhodobo ako predajcovia máme s pilčíkmi dobré skúsenosti!
15.11 2015 18:21
autor: neznámy
Pilčikov si treba vychovať, ako povedal peter! Námatkovo prekontrolovať a aj pochváliť, nie len buzerovať. Oplatí sa im kúpiť každý rok novú priemerku. Ak merajú so starými našimi hliníkovými, sú rozťažhané a tak potom od oka pridávajú dajaké centimetre. Stráca subjekt aj pilčíci a nielen kubíky ale aj kredit.
K tej manipulácii : nie je opravda, že pri manipulácii vždy kubíky nabehnú do plusu! Moja dlhoročná skúsenosť je, že pri krátkom dreve manipuláciou získame, naopak pri dĺžkach okolo 30m už manipuláciou na výrezy strácame. Z toho vychádza, že predávame drevo v dĺžkach a nemáme problém ani my ani pílčici!
16.11 2015 6:47
autor: neznámy
Je to tak. Pri manipulácii sa môže na hmote získať, ale i stratiť. Je rozdiel, pri tých istých rozmeroch kmeňa, manipulovať na sortimenty zbiehavý a plnodrevný kmeň.
16.11 2015 8:58
autor: neznámy
Čím dlhší kmeň, tým väčšia nepresnosť pri kubíkovaní. Zaiste si poniektorí lesníci pamätáme na štatistickú presnosť vzorca Huberovho, Huberovho po sekciách atď. A tak isto, ktorá časť kmeňa stromu je pri kubíkovaní podhodnocovaná a naopak, ktorá nadhodnocovaná. Pokiaľ to lesník ovláda, tak vie kedy môžu byť plusy a kedy mínusy. Samozrejme pri určitej štatistickej presnosti a spoľahlivosti. A vedieť správne merať drevo to je ďalšia téma. Mnohí lesníci to nevedia a nieto ešte ťažbári..
17.11 2015 23:50
autor: neznámy
Mam take skusenosti ze na manipulacii kubiky nabehnu. Ked je hajnik clovek tak ti tie kubiky prizna a poznam aj takeho co nam ich dal aj do faktury vzdy to robilo 10kubikov.dnesnej dobe nenajdes takeho hajnika.
1.12 2015 20:49