Lesmedium

ceny prác v lese

autor: Peter
Dobrý chcel by som sa opýtať: chcem začať podnikať ako živnostník a mať na starosti partiu ludí, chcem sa opýtať kde si zohnam približné ceny poskytovania prác v lese ako je zalesňovanie, uhadzovanie, prerezávky a podobne, aby som vedel si vyrátať nejakú cenovú ponuku pre zamestnávateľa, dakujem za odpoved
sekcia: Archívne fórum, 23.6 2015 10:32
autor: neznámy
Milý Peter,založiť si živnosť,a podnikať v lesnom hospodárstve na slovensku,to potrebuje obrovskú dávku odvahy,a nervy s najpevnejšej ocele,a dalšia,veľmi podstatná vec je,že musíš mať min. jednu veľmi dobrú firmu v inom odvetví,aby si mohol dotovať svoje hoby v lese. Máš dve možnosti,bud odrbávaš ty,to znamená že máš niekoho za sebou,a vyhráš VO,a potom zadávaš ty ceny za robotu zamestnancovi,alebo živnostníkovi subdodávateľsky,to je tá lepšia možnosť,pri ktorej dávaš ty cenovú ponuku,akurát to má jeden háčik,títo jedinci sa nazývajú úžerníci,a že vraj musia podstúpiť náročnú operáciu,pred začatím tohoto remesla,vyoperovanie chrbtovej kosti,a druhá možnosť je,že si odrbávaný ty,a to poriadne,to znamená,že robíš ty pre úžerníka,a tam končíš,stáva sa s teba bezprávny otrok,tam je tvoja cenová ponuka bezpredmetná,úžerník ti dá svoju ponuku,a ty bud berieš,alebo si daj okamžitý odchod,prídu druhý,a ked neprídu nikomu sa nič nestane,nikto nie je hmotne zodpovedný za nesplnenie dodavateľských prác,a ešte jedna dôležitá info. úžerník ti neurobí zmluvu , nemáš žiadnu dohodu,je nespočetné množstvo prípadov,že nebolo vyplatené nič,za vykonanú prácu,a neurobíš nič,lebo ústna dohoda,to je len slovo proti slovu,a dnešné zákony dajú za pravdu tomu,čo má peniaze,a nie chudobnému zúfalcovi,tak je to na slovači, milý kolega ak si nemal nočnú moru do teraz,tak po založení živnosti v LH ju určite budeš mať,oveľa lepšie biť na soc.dávkach, ako biť živnostníkom v les. hospod.na slovensku,ver mi,viem o čom vravím, prečítaj si tému verejné zhromaždenie,tam sú aj tel. kontakty, zavolaj na niektoré,určite to bude pre teba zaujímavé,a hlavne poučujúce,alebo príd na zhromaždenie,si medzi nami srdečne vítaný.Lesu zdar,a robote pokoj za tieto peniaze,milý kolega.
23.6 2015 12:04
autor: neznámy
Pevné nervy a plný účet na začiatok.
23.6 2015 15:10
autor: neznámy
V prvom rade si zisti pre koho robis potom nedaj na reci ze najprv treba spravit zlu robotu aj ked nezarobis ale ukazes ze vies robit a ked bude dobra robota pridu este lacnejsi alebo vyvoleny spapat smotanku a tebe ostanu len oci pre plac a budes sa cudovat ze co sa deje preco ta ten kamarad oklamal krachnes alebo sa dostanes na listinu k exekutorovi a potom zistis o com je praca v lese na slovensku kto ma hlavu na krku a vie spocitat dva+dva tak sa do lesa ide maximalne preist a opiest klobasku a nie robit robil som sesnast rokov v lese a az teraz som zistil ze sa da uzivit aj laksie ako pracov v lese hoci praca v lese ma svoje caro ale kazia ho zmrdi uzernicky a tupci co robia aj za almuznu hlavne ze robia a je im jedno za co urbare maju svojich robotnikov tam sa nedostanes a u lesov ta uz uzernici cakaju potrebuju novych a silnych ale ak neveris vyskusaj a napis tu na konci rku kolko si zarobil nech sa dari lesu zdar a uzernikom skory koniec
23.6 2015 17:15
autor: neznámy
Na socialke zarobiš viac ako živnostnik v lese v SR.
23.6 2015 22:10
autor: neznámy
Riadne si to rozmysli nema to vyznam robim v lese 15r. ale teraz uz koncim neda sa zarobit ani na zivobytie.a tie ceny 5,80 pila+traktor+manip.to sa neda.
24.6 2015 7:04
autor: neznámy
Ano,je to tak,radšej na podpore celý život,ako živnosť v hore,aj dôchodok budeš mať oveľa lepší,a neriskuješ život každú sekundu,ja som tiež musel zrušiť živnosť aj s bratom,robili sme cez užerníka v školskom lesnom podniku vo zvolene,predstav si nevyplatil nám 8000 euro,jednoducho sme krachli,ostali nám len dlhy v poisťovniach,a kopa problémov,ľudom nemáš s čoho dať výplatu, neskutočný život v tomto štáte,ak ti môžem úprimne poradiť po dvadsiatich rokoch živnostníctva v lese,neotvárať v žiadnom prípade živnosť,zožerú ťa úžerníci,títo výpalnici beru väčšinou viac ako 50%,veľa krát všetko,radšej budem jesť suchý chlieb,a piť slanú vodu,ako robiť na týchto hajzlov,a najhoršie ťa len čaká,ked skrachuješ,a narobíš dlhy,za to že poctivo pracuješ a tvoju výplatu za tvoju robotu dostávajú nenažratý úžerníci,ktorý ako tu píšem ti nedajú veľa krát nič,potom nastúpi štát,exekútori,a vyženú ťa z domu s celou rodinou,bez mihnutia oka,naozaj radosť žiť v tomto soc. dem okratickom,pozor, právnom štáte.ešte raz,v žiadnom prípade sa neevidovať na živnostnenskom úrade,nedorobíš na hajzľov,oveľa radšej sa zaregistruj na úrade práce,budeš kľudne spávať,živnostník v lesnom hospodárstve je posledný človek v tomto štáte,spomenú si na neho len vtedy,ked treba platiť, odvody sú 200 euro,len pre porovnanie,v poľsku sú odvody 30 euro,krásne si tu žijeme,čo poviete?
24.6 2015 8:40
autor: neznámy
včera na TA3 bola zverejnená správa,že smeráci schválili zákon,ktorý dovoľuje firmám,ktoré nevyplácajú subdodávateľov a zamestnancov podnikať dalej,ako by sa nič nedialo,normálne môžu ísť do výberových konaní,a odrbávať dalej,ako je toto možné,bohatý ťa okradne,a nepácha žiadnu trestnú činnosť,do kedy to ešte budeme trpieť tento teror.
24.6 2015 11:26
autor: neznámy
ak potrebujete vypocitat ceny za pracu su na to presne stanovene tabulky na vypocet cien, take ako pouzivaju statne lesy, kde si presne nacenite pilenie, tahanie, manipulaciu....... ale musim upozornit ze tabulky byvaju zastarane cenovo, a ak si aj naratate dobru cenu, len tazko ju v dnesnych podmienkach aj dostanete
26.6 2015 14:33
autor: neznámy
Mlady muž nedaj sa odradit tim čo pišu predchadzajuci pisatelia ako každa praca tak aj praca vlese prinaša zarobok ,vsučastnej dobe Ti odporučam dat sa na pestebne prace. Po veternych smrštiach treba lesy pestovat ,tažieb bude čim dalej menej .Nepotrebuješ tak vysoki vstup na začiatok Ti bohato postači potpora na podnikanie od uradu prace vsučastnej dobe je 4000 evro chot za svojim cielom .a nepocuvaj na nikoho .
23.7 2015 21:29
autor: neznámy
za 5.80 nerobia v hore na slovensku nikde ešte aj vyroba paliva sa pohybuje niekde okolo 7 a viac evro .
23.7 2015 21:35
autor: neznámy
Na spisi,vyroba BK metrovice 5,48e/prm
28.7 2015 19:35
autor: neznámy
na Turcianskej sprave robia aj za tych 5.80 pila,traktor,manip.to su riadny dobrodruhovia
29.7 2015 8:58
autor: neznámy
Keby v lese nerobili , myslím v ťažbovej činnosti , vyučení pekári , cukrári , murári , šoféri , frézari , automechanici , a iní nevyučení v lesníckom odbore, tak by bolo pre vyučených pilčíkov dosť roboty a za odpovedajúcu cenu. Takže vy pekári , cukrári , murári , šoféri ,frézari , automechanici a iní nevyučení v lesníckom odbore sa zamyslite nad sebou a vráťte sa k svojím profesiám a neberte im robotu.
29.7 2015 20:06
autor: neznámy
Jano Jožo 32 Spišiaci pote robit metrovicu ku mne 7e vyroba ´ˇplus 1e nakladanie na pv3s za prm
1.8 2015 16:46
autor: neznámy
Daj adresu,mail mam zaujem.Kdeje ta robota?
11.8 2015 22:38
autor: neznámy
no vidíš ako ti dávajú adresu tí chytráci,vypisovať sprostosti na to sú dobrí,ale skutek utek,pravda je niekde úplne inde,živnostník píše pravdu.
18.8 2015 19:32
autor: neznámy
T.c. na robotu 0915864492
21.8 2015 13:15
autor: neznámy
no prečo nikto nevolá, mám veľa roboty,a dobre zaplatím.
11.9 2015 17:21