Lesmedium

Dokedy?

autor: Danon21
Práve som dočítal článok s názvom "Údržba kanálov či biznis s drevom?" ...nuž ja sa pýtam dokedy bude fungovať a terorizovať lesníkov, poľovníkov Lesoochranárske zoskupenie VLK ??? A kedy začnú konečne niesť zodpovednosť za svoje nekompetentné postoje a činy??? Kedy si to konečne niekto všimne a urobí tu raz a navždy poriadok??? Otvorme oči, veď toto nie je normálne!!!
sekcia: Archívne fórum, 3.6 2015 7:49
autor: neznámy
Tak toto by aj mňa zaujímalo.
3.6 2015 11:16
autor: neznámy
Otvorte oči. Je normálne ak niekto vyjadruje svoj laický názor. Nenormálne je ak odborníci a zodpovední naň adekvátne nereagujú. Buď nevedia, nechcú alebo sa boja. Nenormálne by bolo, ak by sa laici o ochranu prírody a iné spoločenské oblasti vôbec nezaujímali.
3.6 2015 12:57
autor: neznámy
Veď áno, názor, aj laický si môže ktokoľvek vyjadriť...lenže LZ VLK sa vôbec neskrýva za dajaký laický názor...VLK chce určovať smer a dávať rozumy...to vôbec neznie ako laické vyjadrovanie názoru...VLK je účastníkom mnohých konaní na úseku ochrany prírody, ale aj lesníctva a poľovníctva...len treba si uvedomiť, že ich účelové a nesprávne postavenie sa k danej veci má za následok, že nie VLK, ale vlastník, užívateľ, správca znáša ich rozhodovanie nielen vecne, ale aj ekonomicky...a toto určite nič nemá spoločné s laickou verejnosťou a ich záujmami a zaujímaním sa o ochranu prírody a iné spoločenské oblasti.
3.6 2015 13:09
autor: neznámy
to je jednoduché,do vtedy nám budú porúčať kde aké pochybné zoskúpenia,dokiaľ nebudeme mať normálnych ľudí,so zdravím sedliackym rozumom vo vláde, pokiaľ tam nebude poriadok,nebude nikde,a to je vo všetkom kde sa len pozriete,ešte tak skorumpovaný a debilný systém nebol na slovensku,ako je za týchto sociálnych demokratov,tá ich sprostosť nemá obdoby v dejinách planéty, fuj je mi s toho zle, musím isť zvracať.
3.6 2015 14:36
autor: neznámy
Vlci nech idu strážiť lesy v slovenskom raji alebo v tanape kde romske obyvatelstvo rozkrada les!Do všetkého pchaju nos,ale tam som ich este nevidel!
7.6 2015 13:14
autor: neznámy
Nie som rusofil ale pre taketo podobne zoskupenia a tretie sektory ktoré mudruju do všetkeho ale zodpovednost ziadna,sa Putin rozhodol ze ich činnost zakáže.
7.6 2015 18:45
autor: neznámy
Vďaka veľmi štedro nastaveným dotáciám si spaľovne môžu dovoliť platiť za drevo vysoké sumy a preplatiť tak iných odberateľov. Zrazu sa oplatí rúbať úplne všetko a úplne všade. Často to vedie k nelegálnym výrubom. Potvrdilo sa nám to v utorok, keď sme s ORF, počas nakrúcania filmu o biomase, v Národnom parku Poloniny prichytili partiu drevorubačov s harvestorom. Chlapi síce zbabelo zdrhli, ale máme ich natočených a prípad už rieši polícia.
7.6 2015 22:38
autor: neznámy
Najväčší zlodeji kričia chyťte Vlka!!! Problém je v tom,že hlavne lesník,hneď od rána rozmýšla ako a koľko dnes predať na čierno!!! To je celý problém v našom Lesnícstve!!!
8.6 2015 12:31
autor: neznámy
Takto dehonestovať prácu množstva odborníkov a lesníkov srdcom aj dušou kvôli pár jednotlivcom, ktorých nájdete v každom odvetví by som sa neodvážil...lenže o to ide...fórum na nete je prajné médium na takéto vyhlásenia, ale pochybujem, že by ste sa mi odvážili niečo také tvrdiť do očí a ešte na mňa prstom ukázať keď nemáte ani páru o mojej robote!
8.6 2015 14:18
autor: neznámy
Nepochopili ste ze Tu ide o biznis..dvojnohych Vlkov financuju zaujmove skupiny.cez rozne akcie ,media a politicke strany sa siria rozne dezinformacie a pochybne nazory..cielom je ziskat lukrativne pozemky za smiesne peniaze..tam kde zmizne les a priroda,pripadne aj obyvatelia sa kupuje poda lacno a naskyta sa moznost obchadzat zakonne prekazky..
Financne skupiny ziskaju do vlastnictva taketo pozemky a nasledne sa pokusia ich obstrukciamy vymenit so Štatom za polohou aj kvalitou lukrativnejsie s perspktivou vystavby rekreacnych mega rajonov na obdobie viac desatroci...
8.6 2015 22:03
autor: neznámy
Žijete v inom svete,Ukážte mi jedného OLH ktorý nemá prsty v obchodovaní s drevom !!! a lesníka ,hlavne v ŠL,ktorý nepredáva min.palivo!!! Už sa komančov nebol odbytár,ktorý by nebral provízie,teraz ani nehovoriac /LeLáK/ a o vedúcich ES ani nehovoím,čo robia s tzv.prebytkami. Tak netrepte voloviny !!
9.6 2015 10:25
autor: neznámy
Ja som ešte nepočul.že by VLK predal nejaké pozemky. Ale pracovníci ,hlavne v ŠL,už dávno poodkupovali hájenky,rekr.chaty,záhlady,polia-len tak mimochodom,vlastnícstvo naše,vaše,oni by mali na tom len hospodáriť.
9.6 2015 10:28
autor: neznámy
Vychádza mi to tak, že ste bývalý pracovník, ktorý to všetko robil alebo chcel robiť ale nevyšlo to a teraz sa tu snažíte vytvoriť obraz, že všetko je len na kradnutí založené a že jedine VLK nás tu všetkých ochráni a podobné hlúposti...lenže tu publikum na také reči ťažko nájdete.
9.6 2015 14:07
autor: neznámy
pre Danon 21
nikdy som sa s takým niečim nezmieril a ani nezmierim,ja tu len poukazujem,kam došlo lesnícstvo ,a že takí ako vy,asi nechcú si dať dole klapky!
10.6 2015 10:09
autor: neznámy
Nikdy som netvrdil, že je všade a všetko čisté, to si ani nemyslím...v každom odvetví to tak bohužiaľ je...ale zase nesúhlasím s tým, že všetci sú do jedného vreca hodení...
10.6 2015 11:11
autor: neznámy
bolo by dobre,keby ste sa zamysleli nad ľudmi,ktorí na vás robia,tí najspodnejší, živnostníci,ako tých okrádajú,to tu nespomenie nikto,ale už sa niečo chystá, budete veľmi prekvapený ked na vás nebude mať kto robiť.
10.6 2015 12:54
autor: neznámy
rudo
Súhlasím, robte s tým niečo a mali by ste začať tým, že sa zbavíte tých, ktorí vám vlastným podrážajú nohy...
10.6 2015 12:59
autor: neznámy
Tlak na ochranu prírody je potrebný. Nedá sa naivne očakávať, že by sa o to staral štát sám od seba alebo, že by sa vo veci angažovala široká verejnosť. Vždy je dobré ak sú v danej oblasti aktivisti. Trebárs aj VLK. S ich názormi nemusíme súhlasiť. V prvom rade je však potrebné si ich vypočuť. Ani my nemusíme mať vždy pravdu. Vzájomné útoky sú len na škodu. V laickej verejnosti tak vzniká averzia voči lesníkom a aktivistom unikajú možnosti spolupráce s lesníkmi. V oboch táboroch sa nájdu ľudia, ktorým ide len o vlastný prospech alebo vlastné ego.
10.6 2015 13:18
autor: neznámy
Averzia vzniká aj voči Vlčákom! Najmä na vidieku.
14.6 2015 14:37
autor: neznámy
A kde boli aktivisti pred 100,200,300 rokmi?,kto zveladil lesy do dnesnej krasy?,urcite nie aktivisti,ani VLK ani podobni..zasluha patri lesnikom..
26.6 2015 22:02