Lesmedium

Ficovo ,,znárodnenie súkromného majtku"

autor: neznámy
Zákon o pozemkových spoločenstvách je už v praxi. Samé odvody, dane licencie a povinnosti zákonmi dané. Malé spoločenstvá ešte len vznikli, už sú odsúdené k zániku. Tie čo nezaniknú sotva finančne prežijú, zostávajú len starosti s hospodárením a zisk žiadny.

Vlastníci starajte sa pošlite štátu čo sme nariadili a žiadny osoh z vlastného. Nieje takýmto spôsobom porušená ústava SR?

Všetci sme akosi zostali ticho nik neprotestuje, na ministerstvách si myslia aký sme všetci spokojní. Slovák sa vždy zhrbil a trpel ani teraz sa nevieme brániť. Stále sa operuje, ale dotácie môžte dostať, ruku na srdce kto ich dostane? A koľko z nich spoločenstvu ,,zostane"?

sekcia: Archívne fórum, 30.4 2015 17:34
autor: neznámy
Svoju nespokojnosť môžeme prejaviť vo voľbách...
30.4 2015 20:44
autor: neznámy
To je jasné,ale koho voliť? sľubovať pred voľbami vedia všetci,a je pravidlom,že ja to opačne,volič si myslí,že zveruje republiku zodpovedným vládcom,so zdravým rozumom,a vid výsledok ich 25 ročného úsilia,samá debilina, volíme si sami na seba drábov, fuj hnus,niečo hrozné žiť v krajine so sprostými zákonmi,denno denne pracujú na tom ako ošklbať chudobu,a nabaliť svoje vrecká,takto určite nemôže fungovať právny demokratický štát, len keby sa tento debilizmus už skončil čím skôr,ľudia su s toho znechutený,človeka nebaví žiť v takom štáte ovládanom debilmi,a nie ešte niečo robiť
1.5 2015 7:46
autor: neznámy
Spravili s drobných podielnikov vlastníkov podnikateľov vraj podľa osobitného predpisu ,aby ich modli zdrať z ich vlastného. Veď keby hospodárili na tých drobných výmerách sami, tak by dane platiť nemuseli lebo by sa im ušlo väčšine menej ako 500 Eur. No v tom je tiež problém lebo málo kto vlastní viac ako 2000 m2sám v kuse.
A hospodáriť ako občianske združenie to už u nás bolo a časť výboru s odborným hospodárom okradla vlastníkov o drevo aj peniaze a vymožiteľnosť takmer nemožná pri 270 drobných vlastníkoch, kotrí by sa museli súdiť každý o svoje
1.5 2015 8:15
autor: neznámy
Tu treba čo je v zákone dobré ponechať, ale upraviť na znesiteľnejšie tie dane a odvody a zrušiť licenčnú daň pre spoločenstvá podĺa osobitného predpisu
1.5 2015 8:19
autor: neznámy
Súhlasím najmä s predošlým autorom. To čo je v zákone dobré ponechať.
Za dobrý považujem štatút právnickej osoby. Za zlé považujem zavedenie štatútu podnikateľa. Bohužiaľ, máme slabý hlas. O to slabší, že je to problém, ktorý je prekrytý záujmami združení neštátnych vlastníkov lesa. V tých totiž prevažujú vlastníci, ktorých tento problém netrápi.
1.5 2015 13:16
autor: neznámy
Súhlasím z hore uvedeným. Teba začať to riešiť petíciou z jednotlivých
urbárov, aby to podpísal každý výbor na Slovensku. Združenia robia čo môžu ,ale hlasu zdola ,by sa každá vláda zľakla a hlavne teraz pred voľbami.Zákon treba čím skôr vylepšiť ,aby sa nám ľahšie dýchalo a mali sme dosť času a síl na riešenie každodenných problémov v hore. Treba sa dožadovať eurofondov na výsadbu a pestovanie lesa,ochranu a pod.Poľnohospodári dostávajú na hektár a my nič.
2.5 2015 10:10
autor: neznámy
Prečo si myslíte , že iba poľnohospodári dostávajú dotácie? Ste na veľkom omyle.
Prezrite si centrálny register zmlúv.Nájdete tam mnohé Pozemkové spoločenstvá.
A nielen tie dostávajú dotácie čo sú s právnou subjektivitou.
Aj tie bez právnej, ale o tých sa nedozviete .Naše zákony sú v tomto prípade podriadené EÚ, a tie nedovoľujú zverejňovanie fyzických osôb..
Môžete dostať dotácie napr. na zakúpenie lesnej techniky so spolufinancovaním.....atď.A nemalé čiastky
2.5 2015 19:47
autor: neznámy
Áno keď máte známych na správnych miestach, z Vášho spoločenstva ešte títo známi alebo ich známi majú osoh , tak dostanete.
2.5 2015 20:51
autor: neznámy
možno máte pravdu. To neviem posúdiť. Viem však, že korupcia má na našom Slovensku zelenú.
2.5 2015 21:23
autor: neznámy
Ja som to skúsil. Uchádzal som sa o dotácie. A čo myslíte, ako som pochodil? Nedostal som nič!!! Hoci som splnil všetky podmienky!!! Vraj z dôvodu nedostatku financíí!!! A to som sa uchádzal o cca 30 000e. Pritom iní dostali aj 300 000e.
3.5 2015 17:52
autor: neznámy
Čítala som pred týždňom na agrofóre tiež podobné vyjadrenia v tom zmysle, že peniaze už dávno majú svojich budúcich majiteľov. Na ministerstve sa mi to snažili vyvrátiť. Uvidíme , kto má pravdu.
Niekedy sa mi zdá, že spíme, ako šípková Ruženka a čakáme na princa, ktorý nás prebudí, inokedy spomínam na Horákovu povesť o Sitnianskych rytieroch, ktorí čakajú na povel, kedy príde ich čas.
Viem, aj jedno aj druhé je utópia, ako to, že všade vládne spravodlivosť. .
3.5 2015 19:07
autor: neznámy
U nás v okolí robí spoločenstvám akože poradcu aj ekonóma za nemalé peniaze a je prti tom jedným zo štátnych zamestnancov ktorý sú účastní pri rozdeľovní čo myslíte kto dostane dotácie a komu sa z nich dostane späť? Asi takto ja vám vy mne.Na posledom valnom sa riešila otázka ako bude vyplácaný predseda navrhoval že darom.
4.5 2015 9:16
autor: neznámy
je tu moznost nahlasit nezakonne naroky.alebo sa len prizerat a mrmlat :-)
To je ako ten vtip: 130 ciganov stoji pred fabrikou,caka na pracu.otvoria sa dvere.majitel fabriky vystupi.pozrie na kopu nezamestnanych a povie.dnes potrebujem len jedneho.ukaze na štvrteho v rade-Deža.Ty pod.mozes pracovat..Dezo sa pozrie a vykrikne: ,,A prečo Ja?´´
Tak asi tolko k tym sťažnostiam a korupcii...
6.5 2015 22:48
autor: neznámy
Nemôžem nereagovať. Podali ste niekedy sťažnosť, alebo nebodaj podnet na trestný čin? V mojom prípade sa to nakopilo tak mnoho vecí v rozpore so zákonom, že som toto jednoducho musela urobiť. Týkalo sa to môjho majetku.

PPA, tam nemáte šancu, čo sa týka fyzických osôb.Tam platia trochu iné zákony.Čo na tom, že Žiadateľ vypiľuje stromy na nájomných pozemkoch, čo na tom, že na nich zanecháva odpad z týchto vypílených stromov, čo na tom, že poberá dotácie na pôdu, ktorú on neobrába.........Obráťte sa na Občiansky súd.
Jeden zákon odporuje druhému.
.
Polícia, a prokuratúra- ,záleží, proti komu ten podnet smeruje.Pred rokom som podala oznámenie pre podozrenie z trestného činu. Výrub stromov na lesných pozemkoch.Nie na toho, kto výrub vykonal-vedela som, že ten sa z toho dostane, ale na toho, kto tento výrub povolil. Boli sme vtedy spoločenstvo bez právnej subjektivity.
Doteraz nenašiel Pozemkový a lesný úrad páchateľa, hoci výpovede, ktoré zabezpečila polícia, sú v tomto smere jasné. Nič sa nedeje.
Podala som podnet na Inšpekciu životného prostredia , za neoprávnený výrub stromov v našom katastrálnom území.Výrub robila tá istá firma, ako na lesnom pozemku. Tiež nie na toho, kto výrub vykonal, ale na toho , kto si tento objedanl.Objednal si ju však tentoraz nie výbor bez právomocí, ale starosta obce.Rok sa to ťahalo.Nevzadala som to. Beží vyšetrovanie.
POdala som podnet za neoprávnené nakladanie s cudzím majetkom-tresné oznámenie, za neoprávnený predaj lesných pozemkov Pozemkového spoločenstva bez právnej subjektivity., dokonca bez toho, aby tieto boli vyplatené vlastníkom podľa výšky podielu. Podľa polície, údajne to nie je trestný čin., ministerstvo to vidí inak.
Ale aj podozrenie z korupcie , za neoprávnené vystavenie faktúr vo výške takmer 76 000 Eur.v súvislosti s takou istou transakciou, kde vlastníkom Pozemkového spoločenstva, v takom istom prípade, nárok na peniaze bol zamietnutý.
Opravili faktúru /ktovie či nebola iná, vtedy sa zmluvy ešte nezverejňovali v centrálnom registri-Vďaka patrí *Vláde p. Ivety Radičovej/ A je to v poriadku
Bolo to za prvej vlády p. premiéra .
Všetko čo začnem preverovať je na hrane zákona.Mnohé vydržania notárom, zmluvy, atď.
Nezasahujem do cudzieho, starám sa iba o svoje zákonné práva.
Váhostav-je to v poriadku? Koľko podnikov išlo do konkurzu a nikto sa nestaral o ľudí, že im neboli vyplatené mzdy, odstupné ale aj nárok na vrátenie dane.
Teraz je spoplatnené všetko, čo v minulosti nebolo.
Najviac sa to týka inštitúcií patriacich MV SR.
7.5 2015 8:51