Lesmedium

zalesňovanie

autor: neznámy
Je OLH povinný vypracovať pre urbár plán zalesňovania na rok 2015 a do kedy? Ide tiež o to aké stromčeky a v akom množstve kúpiť.
sekcia: Archívne fórum, 29.12 2014 13:27
autor: neznámy
Ide hlavne o to ci ho budete respektovat ked nieco navrhne.
Vela spolocenstiev sa tychto projektov boji lebo ked uz takyto projekt OLH vyhotoví aspon ja by som si ho dal od vlastnikov podpisat a aj od OLU. A toho sa vlastnici aspon niektori zlaknu lebo sa tým vraj OLH kryje ze nieco kazal vykonat.
Povinost to nejak zavezna neni.
Ak by vsak tieto projekty vyzadoval zakon predkladat kazdy rok statnej sprave a nielen zalesnovacie, mozno by to ulahcilo pracu olh.
myslel som to vo vyzname , ze ak by projek nevykonali bol by aspon olha krytý a nemusel by si plnit ohlasovaciu povinost podla zakona a statna sprava by tak mohla podrzat lesných hospodarov a nie ich nicit.A samozrejme by OLH nemusel svojeho zamestnavatela nahlasit lebo ma uz v rukach podpisany vlastnikom projekt.
tak co stoji to za to?
1.1 2015 19:29
autor: neznámy
Čo vlastne je povinný OLH pre vlastníka lesa robiť, aby to mohli od neho oprávnene požadovať?
1.1 2015 21:08
autor: neznámy
OLH ma v paragrafe 48 zakona o lesoch definovanu napln prace.
Podla mna hlavnou cinnostou je to ze on je ten co riadi chod spolocenstva po odbornej stranke.Vlastnik ho musi respektovat aby hospodarenie prebiehalo v sulade so zakonom o lesoch. On dava úlohy pre vlastnika co ma robit a ako sa starat o les.To co vlastnik vykona zaeviduje do evidencie a tu odovzda vlastnikovi resp.obhospodarovatelovi. je to velmy jednoduche a pokial to bude takto fungovat budu obe strany spokojne. Nechajte OLH nech ukaze co vie. Ak prti vasemu hospodareniu pri previerkach nebudu vaznejsie pripomienky zo strany statnej spravy tak je OLH vporiadku. nenechajte sa uniest riadiacimi praktikami typu co si povinny a co musis...OLH by mal byt samostatny a vysoko kreatývny clanok vaseho spolocenstva. OLH ktorý musi posluchat stale ako to ma robit a miesat sa mu do odborných veci nikdy nebude stastny a spokojny so svojou pracou a byt poskokom dnes uz nebaví ziadneho lesnika..
OLH je spolahlivy a samostatny institut, ktory treba respektovat.
Skuste to pochopit a pozriet sa na to z ineho uhla pohladu a uvidite ze vam nechce zle a vlastne vam pomaha.
Dufam ze vzrastie sebavedomie vsetkym OLH a vlastnici ich budu respektovat a cela situacia sa konecne zmeni k lepsiemu v ponimani OLH.
1.1 2015 22:16
autor: neznámy
Uplne suhlasim. nemozu byt dvaja kohuti na jednom smetisku.OLH riadi zo zakona cinnost v spolocenstve po odbornej stranke.A na ostatne je tu predseda a vybor.
Odborneho hospodara musia obhospodaraovatelia respektovat.
Podla mna by sa mala dostat do povinosti OLH povinost predkladat rocny plan prac.Potom by uz konecne boli OLH odbremenení od ohlasovacej povinosti a tým by zodpovednost konecne bola na obhospodarovateloch a OLH by nebol medzi mlynskými kamenami - bolo by to uz len medzi statnou spravou a obhospodarovatelom a OLH by sa nemusel obavat ze ho niekto bude napadat...
O licenciu by sa uz nemusel nikto obavat...ani o pokuty...
3.1 2015 12:06