Lesmedium

Ziadost, alebo oznamenie

autor: Dušan H.
Dobry den.

Rad by som si urobil jasno v tom, ze aku formu ma mat dokument na zaklade ktoreho planujem prevziat lesne pozemky do uzivania od Lesov s.p. Je to ziadost o odovzdanie do uzivania, alebo oznamenie o prevzati do uzivania? Myslim, ze je v tom celkom rozdiel. Ake dokumenty musim prilozit a ci sa stale postupuje podla par. 22a zakona 229/1991 Zb.? Pozemky vlastnim v 1/1 a jedna sa o pozemky C-KN, cize k nim mam geometricky plan.

sekcia: Archívne fórum, 30.10 2014 17:25
autor: neznámy
Neuvádzate kto ich v súčastnosti užíva, ale predpokladám že Lesy SR. Lesy majú na všetko svoje tlačivká ktoré nevyžaduje nijaký zákon ani úrad ale oni si na nich trvajú. Ak sú to Lesy SR, tak sa ozvite na príslušnom OZ, ale zoberte si zo sebou veľa trpezlivosti...
Veľa šťastia.
30.10 2014 20:26
autor: neznámy
pokiaľ nemáte s nimi Nájomnú zmluvu, stačí im to len oznámiť, získať svojho OLH, máte na to 30 dní a zaregistrovať sa na príslušnom ObvodnomUrade ako obhospodarovateľ, resp. celú záležitosť konzultujte tam na tom Obv.Urade. Nikto nemôže skúmať nejaké hranice podľa Geom. plánu, lebo toto vyplýva zo Katastrálneho Zákona, každý vlastník má za povinnosť si udržiavať svoje hranice. A ak ich aj máte vytyčené, máte dokonalú situaciu na to , ako začať hospodáriť bez toho, aby Vám to chcel niekto od št.lesov blokovať. Nebojte sa žiadnych vyhrážok. A ak by ešte začali hneď rúbať vo Vašom lese, okamžite oznámiť zákaz ťažby na OZ, GRiaditeľstvo v BB a p.ministrovi, nedajte sa zastrašiť ich právnikom, tí sú práve preto tak dobre platení, aby Vás vystrašili. Hlavne si začnite dávať pozor na svoj majetok!
17.11 2014 19:52
autor: neznámy
vedel by niekto poradit? mam 8 ha TTP ale vsetko je zalesnene teraz zacali moj les rubat statne lesy maju na to pravo?
8.12 2014 23:20
autor: neznámy
Odpoveď Sumara dáva návod ako postupovať Zrejme v katastri sú parcely evidované v registri E ako TTP, je však pravdepodobné, že registri C sú vaše parcely zapísané už ako lesné pozemky a preto na nich legálne hospodária ŠL. Odporúčam poradiť sa z odborníkom - najlepšie právnikom zameraným na pozemkové právo. Aj na Okresnom úrade - pozemkovom a lesnom odbore by vám mali vedieť poradiť, ale pri súčasnom personálnom obsadení týchto úradov ( česť výnimkám) mám pochybnosti o tom, že by ich rady boli objektívne.
9.12 2014 21:58
autor: neznámy
pozemky su stale evidovane v reg. E ? TTP. to som uz zistoval. V REG. C NIE SU.
11.12 2014 15:46
autor: šimon
v registri C-KN su..len je potrebné vyhotoviť identifikáciu...
11.12 2014 18:55