Lesmedium

ODMENA PRE OLH

autor: horar
Viem,ze sa tu uz popisalo vela o odmenovani OLH,vacsina z OLHkov hovori,ze sa plati malo,sam si myslim,ze je to pravda,ale ako sa hovori kazda minca ma dve strany.Uvediem priklad:V nemenovanom urbare na strednom Slovensku s vymerou pomaly 2000ha,hladaju noveho OLH,pretoze stary to uz za tu almuznu odmieta robit ,na zivnost 650eu,a co sa nestalo nejaky manik tam da ponuku este nisiu a pritom musi dochadzat pomaly 150km.Chlapy,ved to nieje normalne.Sam som OLH,ale cinost momentalne nevykonavam,robim nieco ine neviem ako by som z takeho platu s rodinou vyzil.OLHci,horari a lesaci drzte viac spolu,tak ako to bolo kedisy,ked este bol PAN HORAR.
sekcia: Archívne fórum, 12.9 2014 19:49
autor: neznámy
Myslím, že v zákone je stanovená taxa pre OLH.Aj podľa mňa, je to málo, ak si OHL vykonáva svoju prácu tak, ako mu zákon predpisuje.
To nie je len o odvedení práce, ale aj rôznych možných sankcií. Naozaj, nie som z Vášho "fachu", ale naozaj by ste mali držať spolu.
12.9 2014 20:27
autor: neznámy
No ak je to pravda , človek čo to urobi za 650 eur v hrubom a dochadza 150 km je blazon a očividný samovrah. Toje len a len otázka času , kedy sa mu to vypomstí.
13.9 2014 1:16
autor: neznámy
Je to pravda,ale myslim si,ze ten clovek ma viac subjektov kde vylonava cinnost olh,ale ako to moze robit poriadne?Nehovorim,ze OLH ma byt kazdy den v lese,ale svoj revir by mal dobre poznat.Tak lesu zdar.
13.9 2014 10:38
autor: neznámy
Mozno by stalo za uvahu vytvorit zoznam takých kazisvetov a aspon by ostatný OLH vedeli na koho si dať pozor .
13.9 2014 11:13
autor: neznámy
v zákone je suma, ktorú používa štátna správa lesov v prípade určenia odborenj správy rozhodnutím. OLH a subjekt sa na výške odmeny majú dohodnúť písomne a to je najlepšie. subjekty by však chceli aby ste OLH robili zadarmo!!! aj ja som počul o sebe, že mám robiť OLH zadarmo lebo mám v urbare celkom maličký podiel, ale ani sa nečudujem takej hláške, čudujem sa však všetkým podielníkom, ktorí zdvihli ruku za zvolenie predsedkyne s takými vedomosťami, ako má ona o lese, o hospodárení v lese a vôbec. je mudrejšia ako tem kto 29 rokov robil štátnu správu lesov a poľovníctva!!!
13.9 2014 12:49
autor: neznámy
Vážení páni OLHáci,viem vás veľmi dobre pochopiť,presne túto situáciu zažívame my živnostníci v ťažbe denno denne na vlastnej koži,a ešte oveľa väčšie špinavosti, predstavte si,že by vám bral percentá s faktúry úžerník, čo už doslova skurvil cenu vo VO,alebo vám nedal nič,ako sa to stane vo veľa prípadoch nám,a nechráni nás žiaden zákon,ked chcú biť spravodliví,nech urobia VO na všetky posty,od robotníka až po ministra,a ešte nech tu prácu vykonávajú supdodávateľsky,to by som im doprial s celého srdca,potom by sa to určite riešilo,ale takto nemáme žiadnu nádej,sýty hladnému neverí.
16.9 2014 18:11
autor: neznámy
Dobre si napísal,ale vidíš sám,nikoho to nezaujíma,pánom to len vyhovuje,sú to hajzlíci,ale raz sa im to určite vráti aj s obrovskými úrokmi.
30.9 2014 7:45