Lesmedium

prenajom lesa

autor: jozef Novák
Dobrý deň!Poprosil by som,keby mi niekto poradil ako to funguje po novom-po schválení nového zákona č.97/2013o pozemkových spoločenstvách.Sme spolok urbárov-tento rok sme sa zaregistrovali na spolok s právnou subjektivitou.Naš les má asi 360 ha,v ktorom má nadpolovičnú väčšinu hlasov(podielov)SPF.Skončila nám nájomná zmluva na ťažbu dreva,.ktorú sme mali s LSR. Ideme robiť výberové konanie na ťažbu dreva,kde sú prihlásené dve firmy súkromné a LSR.Má právo do tohoto výberového konania zasiahnuť aj SPF???/ked disponuje nadpolovičnou väčšinou hlasov?/alebo rozhoduje iba výbor urbariátu??? Ďakujem za odpoveď. PAVEL
sekcia: Archívne fórum, 9.2 2014 15:55
autor: neznámy
Podľa zákona o pozemkových spoločenstvách SPF podľa § 10 ods. 4 vykonáva práva člena len ak zhromaždenie rozhoduje podľa § 14 ods. 4 písm. a), b), d), h) a i).
To pre vás znamená, aj keď je väčšinovým vlastníkom SPF, pri ostatnom hlasovaní počítate iba hlasy členov - známych vlastníkov. Takže do výberového konania nezasahuje, rozhoduje o tom zhromaždenie, resp. výpor, podľa toho čo vyplýva zo zmluvy, stanov alebo prijatého uznesenia.
9.2 2014 17:28
autor: neznámy
Pri rokovaniach so SPF ohľadom zmluvy v našom spoločenstve, som sa dozvedel informáciu, ktorá vás možno zaujme, je to však neoficiálne, preto sa nemôžem na nikoho odvolávať.
V prípadoch, ako je ten váš, kedy SPF spravuje viac ako 50% podielov v spoločenstve, resp. na spoločných nehnuteľnostiach, by s fungovaním takýchto spoločenstiev v budúcnosti nepočítalo, kedy menšinový podielnici ovládajú spoločenstvo.
SPF by to chcelo presadiť zákonom.
Ale opakujem je to informácia, ktorú som zachytil pomimo, mňa sa to netýka preto som ju neriešil, ale v blízkej budúcnosti sa to meniť asi nebude.
9.2 2014 17:38
autor: neznámy
Vai jums ir nepieciešams kredīts, lai samaksāt rēķinus vai sākt
Jūsu bizness, jūs varat pieteikties aizdevumam, un kopuzņēmumu
Sūtiet mums e-pastu jameswilsonloanfirm@hotmail.com

kredīta pieteikums

lietotājvārds:
adrese:
tālrunis:
vecums:
Dzimums:
aktivitāte:
Valsts:
Kredīta summa vajadzīgas:
Aizdevuma termiņš:
Mērķis aizdevums:

Mr James Wilson
E-pasts jameswilsonloanfirm@hotmail.com
10.2 2014 14:36