Lesmedium

Ťažba podľa LHS , predaj dreva

autor: neznámy
Som vlastníkom dvoch spoločných nehnuteľností- lesných pozemkov

Každá nehnuteľnosť má iných vlastníkov s iným podielom .

LHP na 10 rokov počítal s ťažbou v obidvoch nehnuteľnostiach na jednotlivých dieloch porastovej mapy.Prepáčte mi, ak sa nevyjadrujem odborne, dúfam že mi niekto z Vás porozumie.

Výbor rozhodol, že drevo môže dostať iba podielnik jednej nehnuteľnosti.Tí druhí, hoci sa ťaží na ich pozemkoch na podiel právo nemajú.

Zisk sa rozdelil od roku 2006 iba jedekrát a to len tým vlastníkom, ktorí mali podľa výboru nárok na drevo..

Boli sme spoločnosť bez právnej subjektivity.

Okrem toho výbor na základe svojho rozhodnutia, predáva drevo aj cudzím osobám.

Tí, ktorí si podiel neprevzali, predávali ho po cca 33 Eur.Taká bola taxa za 5prm.

a do pokladne zaplatil sumu aká bola navrhnutá výborom.

sekcia: Archívne fórum, 7.2 2014 8:48
autor: neznámy
Ak sa na tvojich pozemkoch tazilo, ako vlastnik mas pravo na svoj podiel vytazeneho dreva resp. podiel zo zisku.
To vsak zavisi ake uznesenia prijalo zhromazdenie resp. vybor, v pripade ak sa jedna o spolocenstvo bez pravnej subjektivity diskutabilne vsetko.
Ak sa tazilo aj na pozemkoch ktorych si vlastnikom, a vybor sa rozhodol ze nemas narok na drevo, podiel zo zisku, treba sa obratit na dozornu radu, resp. sa obratit sa na organy cinne v trestnom konani, podat navrh na sud, vzdy to zavisi od okolnosti.
Obrat sa na ostatnych vlastnikov, ktori boli tiez takto poskodeny, mozte sa od nich oddelit a zalozit si nove spolocenstvo.
Rozhodnutia zhromazdenia alebo vyboru by nikdy nemali obmedzovat prava vlastnika nehnutelnosti, ich rozhodnutia by sa mali prijimat v medziach ich prav a povinnosti.
je tu moznost prebrat to s pravnikom, ako dalej postupovat, je len na tebe co chces tym dostiahnut a ako daleko chces zajst.
7.2 2014 11:21
autor: neznámy
Valné zhromaždenie odhlasovalo, že na drevo má nárok iba jedna polovica vlastníkov, ale na základe čoho, to nám povedané nebolo . Mysleli sme, že ťažiť sa bude na dieloch iba jednej lesnej spoločnosti . LHP nikdy nepredložili k nahliadnutiu. Až na lístku bol vyznačený diel., respektíve tí , čo nemali mapu vedeli podľa ťažby lokality, ktorých vlastníkov sa ťažba týka.
Myslím , že je už kalich plný a nezostáva iné, ako orgány činné v trestnom konaní.
Je toho veľa, čo nie je v súlade so zákonom. Napr. Mohol výbor vydržať nehnuteľnosť v mojom mene, navyše ak bol bez právnej subjektivity, ale mal razítko s IČOM.?
Ale ak mohol predať, tak mohol urobiť hocičo . Je tu neštandartné prostredie
a nový zákon mohol toto napraviť.
7.2 2014 12:01
autor: neznámy
ďalej sa k tomu už ťažšie vyjadruje, pretože nepoznám všetky okolnosti, tak nemožem konštatovať či mohlo to či nemohlo tamto.
možno sa k tomu vyjadria aj ostatní prispievatelia, a povedia ti viac k tomu ale tu ti každý povie svoj subjektívny názor, ale len ty vieš ty poznáš všetky skutočnosti tvojho problému, ale si stojíš za svojou pravdou začni najprv s ostatnými vlastníkmi, dozornou radou, lesným úradom, ale musíš komunikovať aj s výborom.
7.2 2014 12:25