Lesmedium

Zisk Lesov SR

autor: Drevorubač
Chcel by som vedieť akú zásadnú zmenu urobili Lesy/ ked som ju nepostrehol/, že majú taký zisk.Robil som pre Lesy ako zamestnanec 13 rokov,potom ako živnostník 14 rokov a nepostrehol som že by sa niečo zmenilo k lepšiemu skôr naopak.Nie je ten zisk náhodou z mozolov ľudí čo pracujú v lese/ čo pracujú nemyslím tým THP/ ktorý za svoju rizikovú pracu dostávajú stále menej a menej.Ved dnešné ceny sú menšie ako ceny spred 10 rokov .ZA ha prerezávky bolo 4000sk-dnes114eur,za kubík 600sk-dnes 3-8 eur.Treba Lesy dotovať od ministerstva cez podnik,LZ ,LS .A žial nájdu sa ludia ktorý do výberových konaní dajú ešte menšie ceny a to na 4 roky dopredu, podľa mňa sú to samovrahovia.Ale niektorým stačí bývať v maštali s koňmi a potkanmi,peniaze iba na cigarety a alkohol a raz za mesiac ísť domov/na oravu/.Takže len tak dalej od štátu menšie ceny ale vyššie odvody LESU ZDAR
sekcia: Archívne fórum, 9.9 2013 17:09
autor: neznámy
tak, tak, dnes vyhráva výberové konanie ten čo má najväčšiu stratu :(
9.9 2013 17:41
autor: neznámy
Áno, zneužíva sa práca a tieseň ľudí, v ťažbovej a pestovnej činnosti, nerobí sa riadne v pestovnej činnosti, ochrane lesov, alebo sa vôbec nerobí to čo treba. A robí sa to čo netreba. O čiernej práci písať netreba, Lesy SR a ministerstvo sú s týmto predsa spokojný. Dôležitý je zisk, nie kvalita lesov a dodržiavanie zákonov. K zisku pomáhajú aj nevyplatené faktúry pre dodávateľov.
9.9 2013 17:58
autor: neznámy
drevorubac nie vsetci oravci su rovnaky.
9.9 2013 20:10
autor: neznámy
A najhorsie. Je ked cenu podlezie neaka politicka Pentra alebo Ja&Ty..a potom omrvinky hodi byvalym vykonavatelom prac.bud rob za menej,alebo zdochni.Bulo roka dostal predsa cenu.asi To tak ma byt,len My slusni ludia sa Tomu nerozumieme..ale pride doba ked prehovoria praví Slovaci a budu lietat päste a gulky.uz sa na To tesim..
A na zaver.vyberove konanie bolo aj na mobily sluzobne pre zamestnancov Le SR..za najnizsiu cenu.To sa budu fasovat asi Motorola z 1995 s vytahovacou antenkou:-D ale mega firmy sa zacali sudit ze Ta a Ta vyhrala neopravnene..takze do vysledku skorumpovanych sudov,co bude asiv dalsom deceniu,nebudu ani Tie Motoroli..ze co je Toto za kolonia:-D:-D
10.9 2013 19:13
autor: case
chlapi,jednoducho,treba si pozreť porast povedať cenu a vybavené.Výherca obstarania vie aká je narátaná cena Tak keď to nevychádza nejdem do toho. Treba to urobiť viackrát a vybavené,nebudú kubíky, nebudú prémie a veľmi rýchlo sa páni zbadajú, keď zrazu nepribudnú krásne sumičky na účty. Viem o čom hovorím,končí kvartál, tak prečo robiť skoro zadarmo!
10.9 2013 21:52
autor: neznámy
Pre Drevorubača:
Zmena je badať ihneď pri pohľade po porastoch ŠL.
12.9 2013 8:38
autor: Jozef
Najväčší podporovateľ čiernej práce na Slovenskú sú Lesy SR,š.p a VLM majú tak nízko nastavené ceny že nie je možné platiť odvody za zamestnancov a v súčastnosti aj dohodárov. Každý kto podlezie cenu v týchto podnikoch môže práce vykonať len tým že ľudí má načierno ináč to neide a všetci to vedia .
Vedúci LO,vedúci LS, výrobný namestníci, riaditelia LZ,. generálne riaditeľstvo,ale aj ministerstvo hlavne že sa ušetrí. Ale čo ak sa stane úraz.
17.9 2013 1:09
autor: neznámy
Ak sa stane úraz, tak sa skonštatuje, je to problém dotyčného. Boli aj smrteľné úrazy a vyriešili to takto. Ak sa stane úraz, čo pozamkýňané rampy po dolinách? Každá minúta je drahá. Majú všetky zložky od nich aktuálne kľúče?
17.9 2013 10:18
autor: raroh
Ked sa v doline robi,rampa je otvorena :D
13.10 2013 22:44
autor: neznámy
Raroh,píšeš mimo,čo turista,hríbár,poľovník - tým sa úrazy vyhýbajú?
24.10 2013 12:51
autor: neznámy
vyberove najvadsia kok... aku kto vymyslel ty ides do vyberoveho o 10-20.c menej pride jedna nemenovana firma bez stroja bez zamestnanca podlezie cenu z fleku o 2,eura a potom to nuka dalej o dalsie 1,e pre seba teba odstavy a jemu nema kto robit a pritom nevie ani kde je nejaka ta lokalita kde sa ma robit vyhra 20-30.tis kub podla coho ide do vyberoveho ked musi predkladat ze ma stroja kona alebo ine odnas malich zivnostnikov vyzaduju prehlasenia papiere a ked nemame nepusia do vyberoveho a on aby este viac zarobil nevyplati ale vsedko v poriadku ano statne lesi najvadsi podporovatel ciernej prace a na oravakov netreba poukazovat lebo su aj inde a este horsi to vsedko zalezi od toho co mas a co nie ked nemas zivnost a traktor na papieroch mozes ist pod cenu lebo nemas zadne naklady ale ked mas traktor ktori roby v lese a je na spz musis mat technicku a to nieco stoji ten traktor musi nejako vypadat
30.10 2013 7:11
autor: neznámy
Ty si dobrýýýýý
1.11 2013 18:29