Lesmedium

Lesná cesta - zvážnica v lese.

autor: Slavomír
Dobrý deň prajem.

Prosím o odbornú radu. Som vlastníkom lesa, kde v lese nemám žiadnu prístupovú zvážnicu - cestu. Jedná sa o les vyše 130ha v celku, kde niet na koniec majetku žiadnej prístupovej cesty v prípade požiaru, úrazu a celkového zabezpečenia obhospodarovania v lese. Rád by som v jarných mesiacoch začal z prípravou a zabezpečením protipožiarnej prístupovej cesty - zvážnice na vlastné náklady. Aké povolenia a od koho musím mať ak by som chcel buldozérom spraviť na koniec lesa jednoduchú zvážnicu.

Za odborné rady vopred ďakujem Slavo.

sekcia: Archívne fórum, 17.1 2013 13:28
autor: Marek
Dobrý deň. Neviem aké povolenia a od koho, len byť Vami určite by som zháňal aj informácie o tom ako prefinancovať protipožiarnu lesnú cestu z eurofondov a nie na vlastné náklady. Myslím, že to bolo možné a malo by sa to dať aj teraz.
17.1 2013 20:09
autor: Miroslav Golian
Slavo, pozri sa na eurofondy, doba sa kráti, máš nárok, myslím asi bod 4. Otvor si Poľnohospodársku platobnú agentúru.
11.2 2013 23:44
autor: Slavomír
Ďakujem Miro, ale dnes na žiadnú cestu v lese nič nedostanem !
Nie je na to žiadná výzva ! Ak by niečo vyšlo, už by ma informovali ľudia
čo s tým robia. Stroje nechcem ! Ďakujem.
12.2 2013 14:25
autor: neznámy
Keď sa budeš spoliehať na výzvu - cesta tak skoro nebude. Najprv treba zbehnúť na obv.lesný úrad a tam ťa už nasmerujú. keďže každý OLÚ si vysvetľuje zákon po svojom. Ďalej ti treba samozrejme projekt aj na nespevnenú zvážnicu a ak sa tvoj les nachádza v chránenom území, tak sa za povoleniami nabeháš po všetkých možných úradoch. ak sa nenachádza budeš to mať jednoduchšie. A najjednoduchšie by si mal, keby si v teréne našiel starú uhliarsku cestu, zvážnicu, alebo naznak inej cesty a pri obnove LHP ju dal zakresliť do mapy.Potom už na rekonštrukciu nepotrebuješ žiadne povolenia.
14.3 2013 21:22