Lesmedium

Otvorený list pre Lesy SR š.p., min. pôdohospodárstva a úrad vlády SR .

autor: Ing. Jozef Hano
Vážený pán generálny riaditeľ Lesov SR š.p., pán minister pôdohospodárstva, vážené dámy a páni poslanci NR SR .

Združenie podnikateľov a živnostníkov pracujúcich v lesnom hospodárstve SR / ďalej len zpzlh / si Vám dovoľuje vyjadriť týmto otvoreným listom nespokojnosť nad súčasným stavom socialneho a ekonomického systému hospodárenia v štátnych lesoch SR , ktorý je pre nás podnikateťov a živnostníkov v lesnom hospodárstve nevyhovujúci až likvidačný .

Týmto verejne oznamujeme že sme založili združenie " zpzlh" , ktoré Vás vyzýva , aby sme našli spoločnú cestu a vyriešili naše problémy .

Srdečne Vás pozývame na míting , ktorý uskutočníme dňa 07.11.2012.,v Čiernom Balogu - lesnícky skanzem o 10,00 hod., kde verejne poukážeme na žalostný stav živnostníkov v lesnom hospodárstve a prednesieme naše požiadavky .

sekcia: Archívne fórum, 5.11 2012 12:55
autor: luboš
A čo? Hovorca jasne povedal ste sprostý, tie ceny ste si samy posrali. Takže treba sa iba zamyslieť nad tým čo a za koľko. Keď niekto nevie koľko je 2+2 tomu rozumu nenaleješ. Česi to už pochopili a združenie rozpustili, je to iba kvákanie a lesy to majú uplne v p...i
8.11 2012 22:34
autor: "lesník"
Zreálnenie cien a celkovej ekonomiky v lesnom hospodárstve v štátnom podniku Lesy SR je jednoduché. Stačí dodržať zákon č. 111/1990 Zb., § 2, mať na predmet hlavnej činnosti (správa lesného a iného majetku SR) minimálne 50 % vlastných zamestnancov - robotníkov a vykonávať svoju základnú činnosť v zmysle Zakladacej listiny a zákona o štátnom podniku hlavne v réžii. Zákonník práce, príslušné zákony o odvodoch a reálne preukázateľné interné réžijné náklady neumožňujú neúmerne nízku cenu práce, ktorá sa v mnohom "vynahrádza" zbojstvom, zreálnila a zoptimalizovala by sa tým aj kvalita práce. Týmto by sa automaticky zoptimalizovala aj cena práce pre dodávateľské subjekty prác a živnostníkov. Kto chce byť zamestnanec, nech je zamestnanec, kto chce byť živnostník, nech je živnostník. Týmto by sa však otvorila iná problematika, ktorá vyplýva zo súčasného stavu v Lesoch SR, š.p. Na dodržanie zákona o štátnom podniku v Lesoch SR, š.p. určite dohliadne zakladateľ a vedenie tohto podniku. Je to ich pracovná povinnosť. A treba zreálniť aj ceny za predaj dreva, ktoré sú, aké sú a pre koho sú.
9.11 2012 9:21
autor: Pista Lakatos
spravit poriadok v tomto bordeli, nemoze byt jednoduche, ved ja neviem, kde by sa vlastne zacal, robit ten poriadok .... kdo ma daky navrh

od riaditela, ved sa len tie iste osoby presuvaju hore, dole podla vlady, strany ... to iste je po ostatnych kancelariach, spravcov nevynimajuc, dacopodobne je s odberatelmi dreva, dodavatelmi sluzieb, aj ked tieto posledne vyberovky, urcita precistia vazby ....
10.12 2012 21:06
autor: "lesník"
Je to jednoduché, len treba začať od najhornejšieho schodu. Aby bol poriadok, aj schody sa umývajú od hora. Inak, bohužiaľ, súhlas. Prepúšťať v lesníctve treba. Treba tých, ktorých naozaj treba prepustiť a sú to tí, ktorí sú stáli a prepúšťajú vždy druhých.
12.12 2012 18:01